Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrä kasvaa: uusiksi keskittämiskouluiksi Asema ja Pohjoispuisto?

Kaupunki suunnittelee Aseman koulusta toista uutta maahanmuuttajaopetuksen keskittämiskoulua.

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ | Hyvinkää aikoo kasvattaa maahanmuuttajaopetuksen keskittämiskoulujen määrää.

Nyt opetus on keskitetty neljään kouluun: Paavolan, Härkävehmaan, Martin ja Puolimatkan kouluihin.

Kaupunki esittää, että ensi syksynä näiden lisäksi opetusta keskitettäisiin alakouluikäisten osalta Aseman ja yläkouluikäisten osalta Pohjoispuiston kouluun.

Syynä on maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrän kasvu.

Hyvinkäällä on pitkään ollut perusopetuksessa noin 200 maahanmuuttajataustaista oppilasta.

Nyt perusopetuksessa olevien maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrä on noussut yli 300:een ja on edelleen lievässä kasvussa.

Kaupungin mukaan tämä on tuonut lisää haasteita opetuksen järjestämiseen, minkä takia oppilasmääriä pitää jatkossa tasoittaa eri alueiden ja koulujen välillä.

Asia tulee opetuslautakunnan käsittelyyn tiistaina 23.1.

Written by:

Katri Porttinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kaupunki kiirehtii nyt koulua Metsäkaltevaan – hinta-arvio 13 miljoonaa, työt Rapakivenkujalla käynnistymässä jo kesälläAseman koulun korjaamisen kustannukset 7-10 miljoonaa euroa – keskustaajaman palveluverkosta keskusteltiin kaupungintalollaKaupunki arvioi Aseman koulun tontin arvoksi 5 miljoonaa euroa – keväällä ratkaistaan myös kolmen muun kouluvanhuksen kohtaloPuolimatkan koulu aloittaa kokeilun: 7.-luokkalaiset opiskelevat englanniksi – Aseman koulun "enkkuluokkalaiset" voivat siirtyä luokalle suoraanPisa-tulos ylitti odotukset - Pohjoispuiston koulu kuului maan parhaimmistoon, ongelmaratkaisua mitattiin ensimmäistä kertaaMaahanmuuttajien opettajat juhlivat 20-vuotista yhteistyötä: " Monikulttuurisuus on rikkaus ja tätä päivää maailmassa muutenkin "Pohjoispuiston koululle menestystä Luetko sinä? -kampanjassaMetsäkaltevan koulu nousee syksyksi 2019 – mutta säilyykö "kultainen" Aseman koulu? Sen kohtalo saattaa ratketa HangonsillassaNuorten monikulttuurinen taideprojekti valtasi Puolimatkan koulunPaavolan koulu sai uudet pihamaalaukset: Asvalttia koristavat nyt twisterit, shakkiruudut, hyppyruudut ja muut hauskuudet