Viikko

Hyvinkääläisen Katri Oikarisen keikalla voi päästä flow-tilaan

Oikarinen aloittaa Teesalonki Sylvian taidetuokioiden sarjan. Teen juonti saa aivoihin alfa-aaltoja, joita syntyy flow-tilassa.

Ensimmäisellä kerralla Taidetuokiossa esiintyy hyvinkääläismuusikko Katri Oikarinen.

Helena Eslon

Hyvinkääläismuusikko Katri Oikarinen esiintyy Teehuone Sylviassa torstaina 25.1. Oikarisen esiintyminen käynnistää Teehuone Sylvian torstaiset taidetuokiot, joita järjestetään kolmesti.

– Ajatuksena on, että esiintymään voisi tulla kuka tahansa. Estradi on vapaa, Helena Niemelä Teesalonki Sylviasta kertoo.

Niemelä toivoo, että taidetuokioon saataisiin mukaan monenlaista esiintyjää. Muusikkojen lisäksi paikalle voi tulla lausumaan runoja, esittelemään taidetta, omia kirjoituksiaan tai kertomaan vaikka lempikirjallisuudestaan. Paikanpäältä löytyy videotykki ja sähköpiano.

– Minä voin vaikka säestää, jos vain saan nuotit hyvissä ajoin, hän kertoo.

Niemelän mukaan hänen alkuperäinen ajatuksensa teehuonetta perustaessa oli, että paikasta voisi tulla kokoontumispaikka taiteiden ja kulttuurin ystäville.

– Sellainen pieni ja intiimi kulttuurihuone, jonne olisi helppo tulla.

Niemelän mukaan taide ja tee sopivat täydellisesti yhteen ja täydentävät toisiaan, tuottavathan ne kumpikin mielihyvää nauttijalleen.

– Teen juonti on itsessään kokemus. Tee virkistää aivoja ja tuo hyvänolon tunnetta, kuten taidekin. Teen L-teaniinihapot saavat aivoissa aikaan alfa-aaltoja, joita syntyy myös kun ihminen on flow-tilassa. Sekä teen että lukemisen on todettu tuovan hyvinvointia ihmiselle monella tasolla.

Teetä voidaan pitää itsessään myös taiteena.

– Song-dynastian aikaan Kiinassa tee laskettiin yhdeksi taidemuodoksi kalligrafian, kukkiensidonnan ja suitsukkeiden polton ohessa. Teetä nautittiin luonnossa. Asetit ja kattaus olivat tärkeitä ja teetä piti nauttia tarkasti tietyllä tavalla. Teen ympärille syntyi Kiinassa myös valtavasti runoutta, jota nyt jo edesmennyt hyvinkääläinen Pertti Nieminen on kääntänyt suomeksi.

Tee on ollut osa kulttuuria ja taide-elämää myös Suomessa. Lauantaiseuran jäsenet, muun muassa Johan Ludvig Runeberg, Sakari Topelius ja Elias Lönnrot, kokoontuivat 1800-luvun alkupuolella teen ääreen keskustelemaan suomalaisesta kirjallisuudesta ja filosofiasta.

Torstain taidetuokiot

Torstain taidetuokiot Teehuone Sylviassa (Hämeenkatu 31, Hyvinkää) 25.1., 1.3. ja 22.3. klo 17.30.

Taidetuokioissa estradi on vapaa. Paikalle voi tulla soittamaan, laulamaan, näyttelemään, lukemaan runoja jne.

Ensimmäisellä kerralla 25.1. paikalla esiintyy hyvinkääläismuusikko Katri Oikarinen.

Taidetorstain esiintyjäksi ilmoittaudutaan puhelimitse 09 417 1499 tai sähköpostilla [email protected].

Myös yleisön kannattaa ilmoittautua, mikäli haluaa varmistaa istumapaikan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat