Viikko

Riihimäkeläinen rockabillybändi laulaa autoista ja pontikankeitosta – levynjulkkarit Rityssä

Mr. Black & the 5000 Cadillacs -bändin tuore albumi on raa’an nitronkäryinen, kuten bändikin.

Mr. Black & the 5000 Cadillacsin esikoisalbumi Nitrocharged! on valmis. Levynjulkkarikeikka järjestetään Wanhassa Mestarissa Rityssä. – Siellä oli aikoinaan bändin ensimmäinen keikka, Vesa Mänty, Maukka Taipale ja Mikael Ahlsten kertovat.

Antti Kemppainen

Riihimäkeläisen Mr. Black & The 5000 Cadillacs -rockabillybändin odotettu esikoisalbumi ”Nitrocharged!” on vihdoin valmis.

– Yhdeksän kuukautta siihen meni. Olimme studiossa jo maaliskuussa, mutta kansien kanssa kesti ja sitten tuli kesä ja keikkakiireet, bändin basisti Vesa Mänty summaa viime vuoden aikataulutusta.

Hämäläisittäin siis verkkaisesti, mutta muutama kuukausi sinne tänne, miehet ovat enemmän kuin tyytyväisiä.

– Nyt pääsee suunnittelemaan ja tekemään uutta, Mänty sanoo.

Kaikki levyn 14 uutta kappaletta ovat Männyn käsialaa. Mies huikkaa bändin kitaristille Maukka Taipaleelle, että tämänkin olisi syytä ryhtyä biisintekoon.

– Saataisiin vaihtelevampia kappaleita.

Kappaleet syntyvät Männyn mukaan kotona kitaraa soitellen. Neljästä, viidestä tehdystä kappaleesta vain pari päätyy treenikämpälle asti. Miten mahtaa kolmen soinnun suoraviivaisesta rockabillystä saada aikaiseksi joka kerta jotain uutta ja erilaista?

– Chuck Berry tai Bill Haley olisivat hyviä vastaamaan siihen. He tekivät satoja klassikoita kolmella soinnulla. Elämä on yksinkertaista ja yksinkertaiset asiat ovat hyviä, Taipale sanoo.

Lauluosuuksia lukuun ottamatta levy äänitettiin livenä. Levylle haluttiin samaa energistä meininkiä kuin keikoilla. Kuten bändikin, edustaa levy tyylillisesti 50-luvun rockabillyä, mutta raa’alla ja nitrokäryisen vauhdikkaalla soundilla ryyditettynä. Kappaleet kertovat muun muassa keikkaelämästä, autoista, pontikankeitosta.

– Ja muista harrastuksista, Taipale naurahtaa.

Mukana on myös muutama coverkappale – Jimmy Wagesin Mad Man (Sun Recordsin tuotantoa) sekä Big Joe Turnerin Honey Hush – mutta nekin tuutattiin bändin mukaan Cadillac-tehtaan läpi. Männyn mukaan kunnioittaen, mutta ei kumarrellen.

– Me emme ole tribuuttibändi, vaan teemme omaa juttua.

Bändi kertoo äänittäneensä alkuun useammankin coverin, muun muassa Crazy Cavanilta, The Sureshotsilta sekä Bruce Springsteeniltä, mutta lisenssiongelmien vuoksi ne jäivät pois levyltä. Taipaleen mukaan oven takana olisi saattanut muuten olla Springsteenin lakimies.

– Vaikka me olemme rebeleitä, emme ole niin rebeleitä.

– Eikä niin rikkaita, bändin rumpali Mikael Ahlsten lisää hymyillen.

Levynjulkaisukeikka Rityssä

Mr. Black & the 5000 Cadillacs on vuonna 2012 perustettu riihimäkeläinen rockabillybändi. Bändissä soittavat Vesa Mänty (laulu, basso), Maukka Taipale (kitara, taustalaulu) ja Mikael Ahlsten (rummut, perkussiot, taustalaulu).

Bändi soittaa tyylillisesti 50-luvun rockabillyä, mutta omalla nitronkatkuisella ja raa’alla twistillä.

Mr. Black & the 5000 Cadillacsin levynjulkaisukeikka Wanhassa Mestarissa Rityssä (Hämeenkatu 48, Riihimäki) lauantaina 27.1. klo 22 alkaen. Sisään pääsee narikan hinnalla.

Keikalta voi ostaa tuoretta Nitrocharged!-albumia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat