Viikko

Hiki pintaan uima-altaassa – Kunto nousee vaivihkaa hyvän musiikin tahdissa

Riihimäen uimalassa järjestetään torstaisin tanssillista vesijumppaa.

Riihimäen uimalan vesijumppa-altaalla järjestetään torstaisin tanssillista vesijumppaa. – Tanssillinen vesijumppa on jatkoa suosituille Allas-Lavis-tunneille. – Allas-Laviksessa liikuttiin suomalaisen iskelmämusiikin tahdissa. Nyt vuorossa ovat lattarirytmit, erityisliikunnanohjaaja Pia Mäensivu kertoo.

Mia Lagström

Riihimäen uimalassa jumpataan torstaisin lattarirytmien tahdissa. Tanssillinen vesijumppa on erityisliikunnanohjaajaksi Pia Mäensivun mukaan jatkoa aiemmille järjestetyille Allas-Lavis-jumpille.

– Allas-Lavis perustui lavatansseihin ja musiikkina oli suomalaista iskelmämusiikkia. Nyt otamme veden alla latinalaisten tanssien askelkuvioita. Ohjelmassa on vaihtelevia lattarirytmejä, kuten esimerkiksi merenqueta, salsaa, cumbiaa.

Mäensivu kertoo olevansa itse innokas lattarifani. Hän ohjaa myös Zumba-tunteja.

– Tanssillisessa vesijumpassa otetaan samoja tanssiaskeleita kuin kuivalla maalla tanssittaessa. Lihaskunto ja aerobinen kunto vahvistuvat kuin huomaamatta hyvän musiikin tahdissa.

Ihan niin kiihkeään tanssin tahtiin ei vedessä tosin päästä kuin kuivalla maalla, sillä vesi hidastaa liikkeitä.

– Jiveä ei voi vetää vedessä yhtä vauhdikkaasti kuin kuivalla maalla. Mutta kyllä tanssillisessa vesijumpassakin hien saa pintaan. Minulla on jumppatunneilla aina kaksi tavoitetta: pitää olla kivaa ja pitää tulla hiki, ja se toteutuu tässä. Vesi on lämmintä ja ilma on lämmitä, joten vesipullo kannattaa ottaa tunnille mukaan.

Tanssiaskelien lisäksi tanssillisessa vesijumpassa tehdään tavallisesta vesijumpasta tuttuja lihaskuntoharjoituksia.

Vedessä jumppaaminen ja tanssiminen on oiva kuntoilumuoto, sillä se ei käy nivelien päälle. Mäensivun mukaan vedessä voivat tanssia sellaisetkin, joilla on nivelvaivoja. Vesi on myös siitä hyvä elementti, että kuntoilija voi liikkeen nopeutta muuttamalla vaikuttaa siihen, kuinka raskasta tai kevyttä jumppa on.

– Näytän tunneilla myös vaihtoehtoisia keveämpiä liikkeitä, joten tanssillinen vesijumppa soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, Mäensivu lupaa.

Tanssilliset vesijumppatunnit järjestetään Riihimäen uimalan vesijumppa-altaassa. Jumppaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan pääsee tulemalla paikalle. Uimalamaksun lisäksi jumpasta peritään ohjausmaksu, joka on 2,50 euroa kerta. Mäensivu kannustaa kaikkia mukaan.

– Vesi sopii elementtinä kaikille. Tanssillinen vesijumppa nostaa kuntoa ja piristää mieltä.

Mukaan ilman ennakkoon ilmoittaumista

Riihimäen uimalassa järjestetään tanssillista vesijumppaa 9.1.–24.4. (ei viikolla 8).

Tanssillisessa vesijumpassa liikutaan rytmikkään lattarimusiikin tahtiin.

Jumppa järjestetään torstaisin klo 15.15–16.

Tunneille ei ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan pääsee ostamalla uimalan kassalta jumpparannekkeen aikaisintaan 1,5 tuntia ennen tunnin alkua.

Uimalamaksun lisäksi maksetaan ohjausmaksu 2,50 euroa/kerta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat