Viikko

Lopen Kaloppi ralli avaa etelän rallikauden

Joonas Kolehmainen on yksi kaksivetoluokkien suosikeista. Vierellä Timo Heikkilä.

Marko Kyöstilä

Ralliautoilun kausi 2018 käynnistyy eteläisen Suomen osalta lauantaina 13.1. Lopella. Pohjoisemmassa ajettiin jo viikonvaihteessa Piippolassa harrasterallia noin 220 parin voimin.

Perinteinen Kaloppi-ralli on Lopen ja Karkkilan UA-seurojen yhteinen voimain ponnistus. Erikoiskokeita on viisi, joista osa on kahteen kertaan ajettavia. Kaikkiaan reitillä on pituutta 51 kilometriä eli kyse on pienoisrallista.

Ilmoittautumisajan päättyessä oli mukaan halunnut 66 kilpailijaparia. Tämä on ehkä odotettua vähemmän. Osasyynä taitavat olla vaihtelevat ja vaikeat säät. Toisaalta keskusjärjestö AKK Motorsport järjestää samana päivänä vuotuisen palkintojenjakogaalansa Jyväskylässä.

Matkaan lähdetään Lopen koulukeskukselta kello 13.01 ja ensimmäinen kilpailija on maalissa jo kello 15.25 paikkeilla.

Vaikka osallistujamäärä on kohtuullisen pieni, on mukaan saatu tasoa. Esimerkiksi moninkertainen SM-kultamitalisti Juha Salo avaa kautensa ”kotikisassa”. Varsinainen SM-sarja kun käynnistyy parin viikon kuluttua Rovaniemellä.

Eksoottinen vieras tulee Liettuasta. Voimansiirtopuolen erikoismies Martynas Samsonas tutustuu etelähämäläisiin rallipolkuihin Subarun ratissa Anni Villikan kartturoimana.

Paikallisilla kilpailijoilla on lähtöluettelossa suuri osuus. Mukana ovat esimerkiksi Lopen Jokiniemeen ankkuroitunut Joonas KolehmainenTimo Heikkilän kanssa sekä paluun Starletin rattiin tekevä Jouko KarhumäkiJuha Pöllösen kartturoimana. Nelivetoisissa Tervakosken UA:n Juha Koljonen antaa kyytiä Subarulle ja Mikko Tuhkaselle.

Mielenkiintoista on nähdä drifting-taituri Marko Paasosen suoritus menestyksekkäällä Volvolla. Hän nimittäin osti Tero Salmisen menopelin ja siirtyi rallipoluille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat