Viikko

Lopella tarjolla laadukasta musiikkia

Tango del norte esiintyy Lopella sunnuntaina 14. tammikuuta.

Tiina Pinola

Tango Del Norte – Solos & Duos -konsertti tarjoaa eteläamerikkalaisia rytmejä Lopen kirjaston Fallesmannissa (Kauppatie 3) sunnuntaina 14.1. klo 16.

Tango del norte on ansainnut paikkansa maamme eturivin yhtyeenä argentiinalaisen tangon ja modernin eteläamerikkalaisen folkloren saralla. Kansainvälisissä kilpailuissa palkittu Sami Pirttilahti (bandoneon) ja Ville Westergård (piano) vievät kuulijansa elämysmatkalle Atlantin yli.

Ohjelmassa on muun muassa Astor Piazzolan upea konsertto Aconcagua ensi kertaa duolle sovitettuna. Myös venezuelalaista svengiä, jazzin sävyistä pianosooloilua ja paljon muuta korvia kutkuttavaa on tarjolla. Liput maksavat 10 euroa. Järjestelyistä vastaa kunnan kulttuuritoimi.

Sunnuntaina 21.1. klo 16 Lopen kirjaston Fallesmannissa kuullaan pianokonsertti. Esiintyjänä on alansa monitaituri, pianisti Hannu Ala. Konsertissa kuullaan musiikkia laidasta laitaan; Bachista Lumiukkoon, Chariots of Firestä Kesäillan valssiin, kotimaista ja ulkomaista, kansanlauluista lastenlauluihin sekä peli- ja elokuvamusiikkiakin. Konsertti sopii kaikenikäisille eikä kenelläkään pitäisi olla tylsää. Tätä konserttia ei kannata missään nimessä jättää kokematta! Pääsymaksu 10 euroa. Järjestelyistä vastaa kunnan kulttuuritoimi.

Etnomusiikkiryhmä Dzerela Karpat vierailee Suomessa 4.–22.2. Loppisalissa ryhmä esiintyy heti alkajaisiksi sunnuntaina 4.2. kello 16. Tämä ryhmä on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa. Ryhmässä on kuusi esiintyjää, jokainen heistä on erittäin ammattitaitoinen ja omaperäinen esiintyjä ja tulkitsija. Dzerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Tätä musiikkia soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmä esittää uuden konserttiohjelmansa Musiikkia Karpaattien vuorilta. Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Luvassa on niin tunteellista kuin tulista, murheellista ja iloista musiikkia.

Värikkään lisän konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Bozenskin esiintyminen, hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja. Ryhmän jäsenet; Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja, viulu), Juri Djakuntsak (basso, harmonikka), Juri Reha (symbaali), Valeri Safeta (harmonikka), Vasyl Gamar (panhuilu, okariina, sopila –pilli) ja Andrij Bozenski (laulu, tamburiini). Pääsymaksu 10 euroa. Järjestelyistä vastaa kunnan kulttuuritoimi ja Ukrainan kansainvälinen kulttuurikeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat