Viikko

Nina Åkerman on herkkis ja flirttis samassa paketissa

Laulaja saattaa herkistyä kyyneliin kesken esiintymisen.

Nina Åkerman saapuu lauantaina 13.1. Ruusulinnaan yhdessä June Band -yhtyeensä kanssa. Kokoonpano on keikkailut viime vuodet ahkerasti niin Suomessa kuin Ruotsissa.

Kari Martiala

Laulaja Nina Åkerman julkaisi marraskuussa esikoisalbuminsa ”Sulje silmäni suudelmin”. Hetki oli tärkeä.

– Vuosien saatossa olen julkaissut useita singlejä, kokonaisesta levystä en ole osannut oikein edes haaveilla, kunnes tuottaja Reijo Päkkilä otti minuun yhteyttä. Sen jälkeen kaikki tapahtui hyvin nopeassa tahdissa, Åkerman kertoo.

Syksyllä hän julkaisi myös singlen ”Aikuinen oon” täytettyään 40 vuotta. Hän kertoo kirjoittaneensa tarinan ja lähettäneensä sen Janne Tulkille, joka muutti tarinan säveliksi ja sanoitukseksi. Läheisesti omaan elämään liittyvän laulun laulaminen on joskus haastavaa.

– Viimeksi itkin sitä laulaessa. Toisaalta jos itku tulee, antaa sen tulla. Elämää tämä vain on.

Nauraen Åkerman kertoo, että välillä sitä laulaisi mieluiten vain herkkiä ja sielukkaita balladeja. Ihan pelkkä ”herkkis” hän ei myönnä kuitenkaan olevansa. Omasta persoonasta löytyy myös flirttaileva puoli.

– Siitä saa näytteen tulevalla singlellä, joka julkaistaan helmikuun puolella. Se on reipas kappale. Sen enempää en vielä siitä paljasta.

Musiikissa Åkerman kertoo arvostavansa eniten tunnelmaa. Kappaleessa pitää olla syvyyttä. Vaikka keikkaohjelmistossa on mukana itselle tärkeitä kappaleita, on kappaleita valitessa huomioitava aina myös kuulijakunta.

– Musiikin on sovittava jalan alle. Vaihtelen ohjelmistoa säännöllisestä, mutta mukana on myös kestosuosikkeja. Yksi pyydetyimmistä tangoista on varmasti ”En kasvojas muista”. Se on laulettava lähes joka kerta.

Mutta miten tullaan laulajaksi? Nauraen Åkerman tuumaa, ettei laulajaksi voi noin vain tulla.

– Se tulee äidinmaidossa. Siihen tarvitaan kimmoke.

Nina Åkerman & June Band Ruusulinnassa

Nina Åkermanin ura käynnistyi vuonna 2010 Olavi Virta -laulukilpailun voitolla.

Seinäjoen tangomarkkinoilla hän sijoittui vuonna 2015 kolmanneksi ja vuonna 2016 hän pääsi superfinaaliin saakka.

Uransa aikana Åkerman on julkaissut useita sinkkuja. Esikoisalbumin ”Sulje silmäni suudelmin” Åkerman julkaisi marraskuussa 2017. Kappaleita levylle ovat tehneet muun muassa Anne Sandberg sekä Suvi Teräsniskallekin kappaleita tehnyt Toni Nygård.

Nina Åkerman & June Band Ruusulinnassa la 13.1. klo 20­–01. Liput 17 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat