Viikko

”Hyvät kappaleet kuin pieniä taskupokkareita, joista tulee hyvä mieli"

Sari Rautajärvi saapuu Sokuto-yhtyeensä kanssa Hyvinkään Järjestötalolle.

Tanssiyhtye Sokuto tulee viihdyttämään tanssikansaa sunnuntaina 7.1. Hyvinkään Järjestötalolle. Illan aikana kuullaan tanssimusiikkia Laila Kinnusesta tähän päivään. Yhtyeessä vaikuttavat Mika Jokinen (basso), Jarmo Rintamäki (kitara), Sari Rautavaara (laulu), Ville Sorvari (koskettimet), Mika Nieminen (rummut).

Toni Forssell

Tanssiyhtye Sokuto on liikuttanut ihmisiä tanssilavoilla jo reilun kahdeksan vuoden ajan. Yhtyeen laulaja Sari Rautajärvi kertoo nauttivansa tanssilavoilla esiintymisestä paljon.

– On ihanaa päästä kosketuksiin yleisön kanssa ja nähdä, kuinka he nauttivat tanssimisesta.

Rautajärvi paljastaa viihtyvänsä myös tanssilattian puolella. Kovin hyväksi tanssijaksi hän ei tunnustaudu, mutta hyvän viejän käsivarsilla sujuvat niin jenkat kuin polkatkin.

– Tanssimusiikki on ollut aina sydäntäni lähellä, mikään diskoihminen en ole ikinä ollut.

Rautajärvi tutustui tanssilavakulttuuriin jo tyttösenä Pohjanmaalla. Viimeiset kolmekymmentä vuotta hän on asunut Rajamäellä. Bändin pojat ovat pääkaupunkiseudulta.

Rautajärven mukaan tanssilavakulttuuri eroaa eri puolilla Suomea. Etelässä lavoilla käy paljon tanssijoita, jotka ovat käyneet tanssikurssit ja harrastavat tanssia urheilumuotona.

– Pohjamaalla tanssilavoille tullaan enempi nauttimaan tanssista ja yhdessäolosta. Tyyli on siellä vapaampi. En sano, että jompikumpi olisi parempi. On hienoa, että lavoilla käy kaikenlaisia ihmisiä.

Sokuton ohjelmistoon kuuluu laajasti erilaista tanssimusiikkia Laila Kinnusen kappaleista tähän päivään. Ohjelmistossa on oltava paljon erilaisia rytmilajeja, jotta tanssijat viihtyvät. Omia lemppareita ovat kuitenkin tangot.

– Olen tangotyttö. Tangot tulevat lähelle ja hienoja helmiä on paljon. Kun niitä laulaa ja tulkitsee menevät ne suoraan sydämeen. Hyvät kappaleet ovat kuin pieniä taskupokkareita, joista tulee hyvä mieli.

Sokuto Hyvinkään Järjestötalolla

Tanssiyhtye Sokuto on esiintynyt suomalaisilla tanssilavoilla viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Kokoonpano soittaa laajasti erilasta tanssimusiikkia. Kokoonpanossa vaikuttavat Sari Rautajärvi (laulu), Mika Jokinen (basso), Jarmo Rintamäki (kitara), Ville Sorvari (koskettimet) ja Mika Nieminen (rummut). Sari Rautajärvi on voittanut vuonna 2013 Seinäjoen tangomarkkinoiden Tangoseniori-tittelin ja vuonna 2017 tullut neljänneksi Laila ja Olavi -laulukilpailussa.

Sokuto Hyvinkään Järjestötalolla (Munckinkatu 49) sunnuntaina 7.1. klo 16 - 20.30. Liput 12 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat