Puheenaihe

Nyt se on varmaa: Stockmannin Herkku myytiin uudelle omistajalle – myymälät kiinni tänään

Stockmann Herkun myynti on vuodenvaihteessa varmistunut.

ESM arkisto

Stockmann Herkun Suomen liiketoiminnan myynti uudelle omistajalle, S-ryhmän osuuskaupoille, on toteutunut 31. joulukuuta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan 15. joulukuuta.

Siirrosta johtuen Herkut ovat kiinni Suomessa tänään 2. tammikuuta ja myymälät avautuvat jälleen huomenna.

Kauppaan sisältyi Stockmann Herkun koko liiketoiminta ja henkilöstö Suomessa. Herkut jatkavat ruokakauppoina kaikissa Stockmannin tavarataloissa. 

Suomessa S-ryhmän osuuskaupat aloittivat eilen maanantaina Stockmannin kiinteistöissä vuokralaisina tai alivuokralaisina. Baltiassa Stockmann jatkaa itse Herkkujen liiketoimintaa tavarataloissaan.

Kauppahinta on 27 miljoonaa euroa maksettiin kaupan toteutumisen yhteydessä, ja kaupalla oli Stockmannille noin 20 miljoonan euron positiivinen kassavirtavaikutus.

Koska Stockmann Herkun liiketoiminta myytiin S-ryhmälle, Stockmannin omistama Kirjatalo-kiinteistö Helsingin keskustassa on siirtynyt kokonaan ulkopuolisten kumppaneiden käyttöön.

Koska Stockmann ei enää harjoita kiinteistössä omaa liiketoimintaansa, Kirjatalo on luokiteltu yhtiön taseessa sijoituskiinteistöksi. Stockmannin hallitus on myös päättänyt tutkia Kirjatalo-kiinteistön mahdollista myyntiä.

Kirjatalon suunnittelija on arkkitehti Alvar Aalto ja sen vuokrattava kokonaispinta-ala on 8 861 neliömetriä. Kiinteistön suurimmat vuokralaiset ovat Akateeminen Kirjakauppa, Stockmann Herkku, Sisustusmaailma ja UMA Esplanadi. Lisäksi kiinteistössä on useita muita liike- ja toimistovuokralaisia.

Pietarissa sijaitsevan kauppakeskus Nevsky Centren mahdolliseen myyntiin liittyvä selvitystyö jatkuu.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat