Puheenaihe

Suomi nousi voimalla Juha Sipilän työllisyyshanketta vastaan – Vastalauseadressi keräsi huimat 50 000 nimeä hetkessä

Hallituksen jo hyväksymä työttömien aktiivimalli ei saanut suomalaisilta kannatusta. Vastalauseeksi kerätty adressi sai viikossa taakseen 50 000 nimeä.

Jani Jakonen / arkisto

Kansalaisaloite työttömyysturvan aktiivimallin kumoamiseksi on saanut suomalaiset pistämään pystyyn ennen näkemättömän nimienkeräystalkoot. Viime viikon keskiviikkona nettiin perustettuun kansalaisaloitteeseen on kertynyt esimerkiksi tänään iltapäivällä toistasataa allekirjoitusta minuutissa.

Tämän jutun julkaisuhetkellä – torstaina kello 17.10 – lakialoitteen kumoamista vaati jo noin 50 200 allekirjoittajaa, eikä vauhti tunnu laantuvan lainkaan.

Lain mukaan kansalaisaloitteen tulee saada vähintään 50 000 allekirjoitusta, jotta eduskunta ottaa aloitteen käsiteltäväksi. Nyt tuo käsittely on siis käytännössä varma.

Kaikki kansalaisaloitteet otetaan käsittelyyn, mutta valiokunta tutkii, mitä sille tehdään. Valiokunta ratkaisee muun muassa sen, ryhtyykö se käsittelemään aloitetta. Kaikkia aloitteita on tähän mennessä ryhdytty käsittelemään.

Eduskunta kokoontuu seuraavan kerran 5. helmikuuta 2018. Jos valiokunta ryhtyy käsittelemään kansalaisaloitetta, käsittely alkaa normaaliin tapaan asiantuntijakuulemisilla. Senkin jälkeen valiokunta voi vielä harkita, tekeekö se aloitteesta mietinnön vai ei.

Nyt kumottavaksi tarkoitettu, Juha Sipilän (kesk.) hallituksen hyväksymä aktiivimalli tarkoittaa työttömyysturvalain muutosta. Malli leikkaisi työttömyyskorvausta, mikäli työtön ei ole ollut osa-aikatöissä, toiminut yrittäjänä tai osallistunut työllistämispalveluihin.

Tutki tästä, paljonko nimiä kansalaisaloitteeseen on tällä hetkellä kertynyt

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat