Paikalliset

Hyvinkääläisnainen yllättyi: viaton joulukoriste toi ovelle poliisipartion – "Onko sinulla parvekkeellasi hirtetty joulupukki?"

Lukijan kuva

HYVINKÄÄ | Hyvinkään keskustassa asuva nainen oli joulukuisena lauantaiaamuna leipomassa, kun kerrostalon alasummeri soi. 

Nainen vastasi ovipuhelimeen ja sai kuulla, että talon alaovella oli poliisi. Hetken päästä partio oli naisen kotiovella. 

– Onko sinulla parvekkeellasi hirtetty joulupukki? toinen poliiseista kysyi.

Leivontansa keskeyttänyt nainen tunnusti, että parvekkeella totta tosiaan roikkuu pukki.

– Mutta se ei ole hirressä, vaan roikkuu narusta, nainen vastasi poliisille.

Hämmentävään tilanteeseen joutunut nainen selitti, että joulupukki on noin metrin mittainen joulukoriste, jonka hän oli ostanut vuosia sitten Espanjasta. Siellä niitä näkyy joka paikassa, nainen kertoo nyt.

Kuten aiemminkin, hän oli joulukuun koitettua laittanut pukin parvekkeelleen esille. Pukki roikkui lasitetun parvekkeen parvekelasin ulkopuolella. 
– Toinen versio koristeesta on sellainen, jossa pukki kiipeää tikapuita. Minulla joulupukki kiipeää köyttä pitkin ylös, nainen kertoo.

– Aiemmin omakotitalossa asuessamme ripustin sen joka vuosi esille, ja ihmiset pysähtyivät aina pukkia katsomaan. Kerrostaloon muutettuani olen jatkanut perinnettä.

Nyt pukki oli kuitenkin tuonut paikalle poliisit, jotka olivat saaneet kutsun paikalle ilmeisesti joltakulta naapurilta.

– Minulla oli yöpaita päällä ja leivonta oli kesken. Poliisit ilmeisesti tuumasivat, että olen ihan normaalin näköinen, eikä tässä ole mitään anarkismia – pukkia ei ole hirtetty, nainen kertaa tilannetta kotiovellaan.

Toista poliisia alkoi naurattaa, toinen yritti pitää pitää pokkansa.

– Toista poliisia alkoi naurattaa, toinen yritti pitää pitää pokkansa ja sanoi, että jos taloyhtiön säännöissä lukee, että parvekkeen ulkopuolella saa roikkua koristeita, heidän puolestaan pukki saa jäädä paikalleen. Päätin sitten kuitenkin nostaa sen parvekkeelle sisälle.

Vielä jälkikäteenkin kohtaaminen poliisin kanssa naurattaa. Jälkiseuraamuksia pukinomistajalle ei tullut.

– Ei siitä joulurauhakaan mennyt. Minulle tuli samana iltana ystäviä kylään, ja hirtetty joulupukki oli sinä iltana hauska tarina. Ja myöhemmin illalla tuli vielä ihan oikeakin pukki kylään.

Aiotko ripustaa pukin jatkossakin näkyville?

– Meinaan jatkossakin. Mutta parvekkeen sisäpuolelle, nainen nauraa.

Naapureille hän lähettää vielä jälkikäteen rauhallisen joulun terveiset.

– Ja jos haluaa, niin saa kyllä tulla tutustumaan joulupukkiini.

Lue myös: "Joulupukki hirttäytyneenä" – näin kommentoi tapausta poliisi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Joulupukki hirttäytyneenä" – näin kommentoi tapausta poliisi27.12.2017 13.07
HS: Vantaalainen Jani aloittaa jouluvalmistelut juhannuksena – amerikkalaistyyliset jouluvalot suututtivat naapurin5.11.2017 13.39
Varkaat palauttivat puutarhatontun Sihvosten pihalle liki päivälleen viiden vuoden jälkeen anteeksipyynnön kera – keitä ovat mystiset "Vehkojan Robin Hoodit"?14.8.2017 11.00
Postin tammikuussa perille toimittama joulukortti hauskuuttaa somessa – näin Posti kommentoi13.1.2017 14.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat