Viikko

Evoluutio saapuu uudenvuoden aatonaattona Vihreään Taloon

Suomenkielistä rockia blues- ja popmausten soittava Evoluutio saapuu uudenvuoden aatonaattona Riihimäen Vihreään Taloon. Bändissä vaikuttavat Timo Kärkkäinen (basso), Anne Kaijomaa (laulu), Jari Linnavuori (kitara), Mika Tiainen (kitara) ja Anssi Vesama (rummut).

Päivi Saarinen

Kun hyvinkääläis-riihimäkeläinen Evoluutio perustettiin kolmisen vuotta sitten, oli kokoonpanon tarkoitus ennen kaikkea luoda ja tallentaa uutta musiikkia. Pikkuhiljaa mukaan tuli kuitenkin myös keikkailu.

– Musiikkiin kuuluu jakaminen, miksi sitä laulaisi vain itsekseen. On hienoa nähdä, kun yleisö viihtyy. Se on esiintymisen suola, bändin laulaja Anne Kaijomaa kertoo.

Keikkoja tehdään kuitenkin edelleen varsin maltilliseen tahtiin. Uudenvuoden aatonaattona bändi esiintyy Riihimäen Vihreässä Talossa. Intiimi ja tunnelmallinen esiintymispaikka on saanut kokoonpanon tekemään keikalla kuultaviin kappaleisiin uudet sovitukset.

– Muodoltaan vähän pienempää. Tähän asti kun ollaan aina soitettu stadioneilla, bändi kitaristi Jari Linnavuori veistelee.

Tällä kertaa keikalle otetaan mukaan ensimmäistä kertaa myös akustinen kitara. Linnavuoren mukaan akustinen kitara sopii moneen kappaleeseen ja tuo oman tunnelmansa.

Evoluution musiikkia on mahdotonta sijoittaa siististi mihinkään genreen. Kun musiikin teosta vastaa koko bändi yhdessä, on melodioiden ja tunnelmien kirjo runsas.

– Genren suhteen olemme avoimia, enemmän kuitenkin rokkia kuin iskelmää. Mausteita on bluesista ja popista. Ja suomenkielistä – se on se juttu, Kaijomaa ja Linnavuori kuvailevat.

Kaksikon mukaan Evoluutio on huumorintajuinen ja tiivis yhteisö.

– Yhdessä luominen on parhaimmillaan kivaa. Kun musiikkia sävelletään ja sanoitetaan yhdessä, on lopputulos aina yllättävä ja erilainen kuin mitä alkuun ajatteli. Yksin tehdessä sitä voisi alkaa helposti toistaa itseään, Linnavuori selittää.

Evoluutio Vihreällä Talolla

Evoluutio Riihimäen Vihreällä Talolla (Pohjoinen Asemakatu 1) lauantaina 30.12. Ovet avautuvat klo 17.30 ja soitto alkaa klo 18. Liput 10 / 5 euroa käteisellä ovelta. Buffetissa on tarjolla pientä purtavaa.

Evoluutio on kolmisen vuotta sitten perustettu hyvinkääläis-riihimäkeläinen suomenkielistä kevyttä rockia blues- ja popmaustein soittava kokoonpano.

Lisätietoa bändistä sekä bändin musiikkia löytyy netistä osoitteesta www.evoluutio.rocks.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat