Puheenaihe

Bussien tehoratsioissa paljastui turvariskejä: näihin rikkeisiin kuljettajat syyllistyivät

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Poliisi valvoi Helsingissä 11.–17. joulukuuta tehostetusti joukkoliikenteen kuljettajia. Tehovalvontaviikolla pysäytettiin eri puolilla kaupunkia yhteensä 172 linja-autoa – erityisenä valvontakohteena oli mobiililaitteiden käyttö ajon aikana.

– Poliisi sakotti kymmentä linja-autonkuljettajaa matkapuhelimen käyttämisestä ajon aikana. Kokonaisuudessaan linja-autonkuljettajat noudattivat lakia kuitenkin hyvin. Esimerkiksi punaisia päin ajamisesta heitä ei jäänyt kiinni, sanoo Helsingin poliisilaitoksen komisario Anne Hiltunen.

Joukkoliikenteen kuljettajilla on isot ajoneuvot ja kyydissä matkustajia.

– Heillä on omasta turvallisuudestaan huolehtimisen lisäksi iso vastuu sekä matkustajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuudesta. Siksi heidän ajokäyttäytymisensä on erityisen tärkeää, Hiltunen muistuttaa.

Sekä poliisi että HSL ovat saaneet paljon palautetta joukkoliikenteen kuljettajien ajotavoista, minkä takia poliisi päätti järjestää tehovalvonnan.

– Saimme kansalaisilta jo valvonnan aikana poikkeuksellisen paljon positiivista palautetta esimerkiksi bussipysäkeillä. Matkustajat eivät hermostuneet pienistä viivästyksistä, vaan valvontaan suhtauduttiin hyvin myönteisesti, Hiltunen sanoo.

Poliisi puhallutti kaikki 172 pysäytettyä linja-autonkuljettajaa. Lisäksi kaikilta tarkastettiin ajokortit ja muilta kuin Suomen kansalaisilta maassaolon edellytykset ja työnteko-oikeudet. Joukkoliikenteen kuljettajien lisäksi poliisi valvoi myös muita liikenteessä olleita.

– Linja-autonkuljettajien paperiasiat olivat kunnossa, mutta muiden kuin joukkoliikenteen kuljettajien joukosta paljastui muutama ulkomaalaisrikkomus, sanoo Helsingin poliisilaitoksen komisario Heli Aaltonen.

Useita kuljettajia sakotettiin mobiililaitteiden käytöstä ajon aikana ja punaisia päin ajamisesta, ja kahta epäillään rattijuopumuksesta. 

Lisäksi poliisi sai kiinni kuusi etsintäkuulutettua. Haaviin jäi myös yksi anastettu ajoneuvo ja yksi väärennetty ajokortti.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat