Puheenaihe

Lisätietoa traagisesta vauvaturmasta: lapsi oli kaukalossa ja kaukalo kiinnitetty

Onnettomuus sattui Uudessakaarlepyyssä 11. joulukuuta.

Jussi Vehkasalo / arkisto

Poliisilla on uutta tietoa Uudessakaarlepyyssä aamulla 11. joulukuuta tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa menehtyi 10 kuukauden ikäinen lapsi.

Poliisi pystyy todistajakertomuksen perusteella näyttämään toteen, että kaukalo jossa menehtynyt lapsi kolarihetkellä istui, oli takapenkillä ollut kiinni auton turvavöillä. Lapsi oli matkustanut kasvot menosuuntaan.

Todistajana kuulusteltu henkilö oli irrottanut kaukalon turvavöistä ja nostanut kaukalon ulos autosta. Lapsi oli törmäyksessä pysynyt kaukalossa ja oli kaukalossa kiinni sen omilla turvavöillä.

Lapsen vanhemmat ovat edelleen hoidettavana Vaasan keskussairaalassa. Poliisin saamien tietojen mukaan heidän fyysiset vammat eivät ole hengenvaarallisia ja heidän tilansa on vakaa. Vuonna 1999 syntynyt mies, joka oli kolarissa osapuolena, on kotiutunut sairaalasta 12. joulukuuta.

Esitutkinnassa ilmenevien tietojen perusteella on epäiltävissä, että auto jossa menehtynyt lapsi oli, on ohittanut edellä ajavaa autoa ja tällöin vastaantulevan liikenteen kaistalla kolaroinut vastaan tulleen auton kanssa. Tapahtumapaikalla on ohituskielto merkitty keltaisella sulkuviivalla.

Oikeuskirjallisuuden mukaan voidaan epäillä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamista olevan käsillä jos moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja törkeästä huolimattomuudesta ryhtyy ohittamaan näkyvyyden ollessa turvallisen ohitukseen riittämätön taikka ohituksen muuten ollessa kielletty ja jos teko voidaan katsoa olevan omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Edellä kirjatuilla perusteluilla on esitutkintaviranomainen lähtenyt tapahtumaa tutkimaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat