Puheenaihe

Pankkilakko uhkaa heti joulun jälkeen – Liitto: "Henkilöstö äärirajoilla, mutta vielä revitään tehoja irti"

Arja-Riikka Nikkilä / arkisto

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut ovat jumittuneet paikoilleen, pankkialaa uhkaa lakko joulun ja uuden vuoden välissä.

Yli kaksi kuukautta tuloksetta käydyt neuvottelut ovat olleet tuloksettomia ja nyt ammattiliitto Nousu on päättänyt aloittaa työnseisauksen finanssikonserni Nordean Suomen toiminnoissa.

Jos pankkilakkoon päädytään, se osuu joulun välipäiviin 28.–29. joulukuuta. Lakko sulkisi pankkikonttoreita ja peruuttaisi laina- ja sijoitusneuvottelut. Myöskään puhelinpalvelu ei toimi lakon aikana.

Ammattiliitto Nousu tavoittelee rahoitusalalle muun muassa palkankorotuksia.

Neuvotteluissa rahoitusalan työnantajat ovat vaatineet työehtosopimuksen työaikamääräysten täydellistä vapauttamista työnantajan työnjohto-oikeudelle. 

Palkansaajapuolen liitot ovat esittäneet ratkaisuksi tilanteeseen paikallista sopimista, jossa yrityskohtaisia erityispiirteitä olisi mahdollista huomioida.

Ammattiliitto Nousun mukaan rahoitusalan työnantajat edustavat vielä perin vanhakantaista johtamiskulttuuria.

– Pankkien jo muutenkin jaksamisen äärirajoilla työskentelevästä henkilöstöstä pyritään työaikamääräyksiä muuttamalla repimään vielä lisätehoja irti, Nousu kritisoi.

– Samaan aikaan Nordea on käynnistänyt massiiviset yhteistoimintaneuvottelut enimmillään 500 henkilön työsuhteiden päättämiseksi, vaikka pankit tekevät huipputuloksia. 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat