Puheenaihe

Grahn-Laasonen haluaa jo ekaluokkalaiset opiskelemaan kieliä

Kouluasiantuntijat haluavat, että kieltenopiskelu alkaisi tulevaisuudessa jo peruskoulun ensimmäisen luokan keväällä. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) haluaa, että kielten opiskelu peruskoulussa alkaisi jatkossa viimeistään ensimmäisen luokan keväällä. A1-kielivalinnaksi suositellaan nyt pääsääntöisesti muuta kuin englantia.

Lisäksi valinnainen A2-kieli varhennettaisiin alkamaan kolmannelta luokalta, ja se olisi puolestaan pääsääntöisesti englanti.

Grahn-Laasonen pohjaa näkemyksensä professori, vararehtori Riitta Pyykön laatimaan selvitykseen Suomen kielivarannon tilasta ja kehittämistarpeista.

Selvitys kattaa koko koulutusjärjestelmän, ja siihen sisältyy joukko toimenpide-ehdotuksia, joiden pohjalta suomalaisten kielitaitoa voidaan kehittää vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Selvityksessä ehdotetaan muun muassa sitä, että suullisen kielitaidon koe otettaisiin osaksi vieraiden kielten ja toisen kotimaisen kielen kokeita ylioppilastutkinnossa.

– Yhä kansainvälisemmässä maailmassa tarvitaan monipuolista kielitaitoa. Selvitys antaa suuntaa kielten opetuksen kehittämiseksi, Grahn-Laasonen muistuttaa.

– On tärkeää katsoa koko kielenoppiminen kaarta yli koulutusasteiden ja huolehtia, että kansallisissa linjauksissa huomioidaan myös opettajankoulutuksen tarpeet.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat