Paikalliset

Läpiajo on taas pian sujuvaa Erkyläntiellä – lautakunnasta äänestyspäätös

Erkyläntien läpiajoa on turhaan yritetty hillitä kukkalaatikoin. Arkistokuva

Ilkka Hartikainen

RIIHIMÄKI| Erkyläntien läpiajoa ei kielletä. Riihimäen kaupunkikehityslautakunta päätti asiasta puoluerajat rikkoneessa äänestyksessä äänin 4-7.

Esityksen asian palauttamisesta valmisteluun ja samalla läpiajon sallimisesta teki Mika Laine (kd) Maarit Lindholm-Teräväisen (sd) kannattamana. Ajon sallimista kannattivat myös kokoomuksen Pertti Mäkelä (kok) Mervi Sihvonen ja Tomi Sankari, Pauli Juurinen (ps) sekä Kari-Veli Lehtonen (sd).

Päätösesityksen eli läpiajokiellon puolesta äänestivät Anni Antila (vihr.), Vasemmistoliiton Rauli Hirviniemi ja Taina Nurminen ja Kaisu Kotirinta (sd).

Esityksenä oli kaiken läpiajon kieltäminen V.I.Oksasenkadun ja Uhkolankadun välillä moottoriajoneuvoilta paitsi busseilta. Sitä perusteltiin liikenteen rauhoittamisella. Selvityksen mukaan kadulla on ajettu liki yhtä vilkkaasti kuin ennen tilapäisiä liikennejärjestelyjä, joiden tarkoituksena oli hillitä läpiajoja. Alueen asukkaat kokevat läpiajon ongelmalliseksi. Myös selvitys pitää liikennemäärää kohtuuttoman korkeana. Teoriassa kaupunginhallitus voi vielä halutessaan käyttää asiassa otto-oikeuttaan.

Täsmennys 13.12. Otsikkoa korjattu. Läpiajo ei ollut aiemmin täysin kiellettyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kukkalaatikot siirtyivät lautakunnan asialistalle – Vääntö Erkyläntien läpiajokiellosta jatkuu Riihimäellä17.11.2017 05.15
Säpäleiksi menneen Erkyläntien kukkalaatikkohidasteen tilalle tulee uusi – kokeilujakso päättyy kohta28.9.2017 11.40
Kukkalaatikko ei liene syyllinen Erkyläntien kolarissa – kiistellyt hidasteet pysynevät toistaiseksi17.3.2016 11.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat