Viikko

Vihreä Talo muuttuu joulupuodiksi kolmena päivänä

”Joulupuoti oli ensimmäinen juttu, joka Vihreässä Talossa järjestettiin.”

Vihreän Talon syyskausi päättyy joulupuotiin, joka on avoinna 15.– 17.12. Myös talon kahvila on joulupuodin aikaan auki. – Tuoreiden torttujen ja glögin tuoksu tuo jouluisen tunnelman, talon isäntä Olli Soini kertoo.

Mia Lagström

Vihreä Talo muuttuu kolmen päivän ajaksi tunnelmalliseksi joulupuodiksi. Joulupuoti herättää talon isännässä Olli Soinissa muistoja.

– Joulupuoti oli ensimmäinen juttu, joka Vihreässä Talossa järjestettiin. Siitä koko toiminta sai alkunsa vuonna 2011.

Alkuvuosina joulupuodin tarjonnasta vastasi isäntäpari Olli Soini ja Anni Paunila yhdessä ystäviensä kanssa. Viimeisen parin vuoden ajan mukana on ollut myös ulkopuolisia myyjiä.

Tänä vuonna paikalle saapuu käsityöläisiä ja taiteilijoita Riihimäeltä, Lopelta ja Tervakoskelta. Suvitien Kotieläintila myy lampaan ja alpakan villasta tehtyjä tuotteita.

Tea Onnela tuo myyntiin niin ikään erilaisia villatuotteita. Tarjolla on myös Tuija Hämäläisen keramiikkaa, Kati Muhosen jouluherkkuja ja käpykoruja, Terttu Rauhalan mm. vanhoista Marimekon kankaista tehtyjä pussukoita, pannulappuja ja tyynyliinoja.

Mirva Valvanto ja Kirsi Järvi ovat tehneet joulukoristeita, somisteita, kransseja ja kortteja.

– Hannu Pelkonen on puolestaan loppilainen koruseppä, joka tekee koruja kierrätysmateriaalista. Korut ovat hyvin innovatiivisia. Hän saattaa tehdä esimerkiksi vanhoista kolikoista sormuksia.

– Lisäksi joulupuodista löytyy Seppo Tammisen grafiikkaa ja tietysti suosittuja Anni Paunilan Vihreässä talossa valmistamia mukeja ja kulhoja. Myös Annin suunnittelemia Elinnon luuposliiniastioita on myynnissä, Soini kertoo.

Joulupuodin aukioloaikoina Vihreässä Talossa toimii myös joulukahvila, jossa on myynnissä muun muassa paikanpäällä leivottuja joulutorttuja, talon emännän taatelikakkua sekä Pirjon parhaita lihapiirakoita, jotka lähtevät aina käsistä.

– Ne ovat valtavan suosittuja.

Joulupuoti päättää Vihreän Talon syyskauden. Kevätkausi käynnistyy 4.1. Tuomari Nurmion konsertilla. Ensi vuoden puolella talossa esiintyy monia nimekkäitä artisteja, kuten Jarkko Martikainen, Samuli Putro ja Heikki Salo.

– Tuttuun tapaan jatkamme. Tällaiselle toiminnalle on selvästi kysyntää. Sade lankesi aikoinaan hedelmälliseen maaperään.

Unelmiakin vielä riittää. Soini kertoo haaveilleensa ohjelmallisista keskusteluilloista, joissa keskusteltaisiin erilaisista ajankohtaisista aiheista.

– Olisi hienoa saada tänne ainakin Hannu Taanila ja Juha Hurme. He ovat loistavia ajattelijoita ja puhujia. Mahtavatko tällaiset keskusteluillat toteutua, sen aika näyttää.

Vihreän Talon joulupuoti

Vihreän Talon (Pohjoinen Asemakatu 1, Riihimäki) joulupuoti ja kahvila ovat avoinna pe 15.12. klo 12–18, la 16.12. klo 10–18 ja su 17.12. klo 12–18.

Keskiviikkona 13.12. klo 19 Vihreässä Talossa järjestetään Stand up -klubi. Ohjelmasta vastaavat Riku Sottinen, Olli Siiki, Anu Kaunisto ja Simo Takanen. Illan emäntänä toimii tuttuun tapaan Eeva Vekki.

Talon ulkopuolisena tuotantona esiintyy hyvinkääläis-riihimäkeläinen Evoluutio lauantaina 30.12. klo 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat