Viikko

”Ei ole olemassa yhtä tiettyä reseptiä” – Seimiyö-konsertti Kaukasissa

Joulumusiikin kirjo on suuri.

Kansanmusiikin parissa pitkän uran tehnyt säveltäjä, muusikko, taiteilijaprofessori Timo Alakotila saapuu Kaukasten Juhlataloon yhdessä laulaja Johanna Iivanaisen, kitaristi Mikko Iivanaisen ja harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen kanssa. Nelikon ohjelmistossa on rakastetuimpia joululauluja taiteilijoiden omin sovituksin.

Marko Mäkinen & Kimmo Tähtinen

Kaukasten Juhlatalolla uppoudutaan jouluiseen tunnelmaan. Seimiyö-joulukonsertin musiikista vastaavat muusikko, säveltäjä ja taiteilijaprofessori Timo Alakotila, harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi, laulaja Johanna Iivanainen ja kitaristi Mikko Iivanainen.

Kokoonpano on Timo Alakotilan mukaan mahdottoman hieno.

– Olen haaveillut tästä kokoonpanosta jo pitkään. Johanna on ihan mielettömän hieno laulaja ja Mikko loistava kitaristi. Marian kanssa olemme tehneet paljon yhteistyötä vuosien saatossa. Hänen soittonsa taitaa tulla suoraan taivaasta, Alakotila kertoo.

Konsertissa tunnelmoidaan niin perinteisten kuin uudempien joululaulujen parissa.

Ohjelmistossa on muun muassa Heinillä härkien kaukalon, Me käymme joulun viettohon ja Varpunen jouluaamuna. Vanhatkin laulut kuulostavat Alakotilan mukaan konsertissa tuoreilta, sillä kaikki esitettävät kappaleet on sovitettu kokoonpanolle sopivaksi.

– Sovitukset syntyivät hyvin luontevasti, jokainen hoiti vain oman tonttinsa.

Mukana ohjelmistossa on myös Timo Alakotilan ja Mikko Iivanaisen omat sävellykset. Alakotilan mukaan joulumusiikki syntyy siinä missä muunlainen musiikki.

– Oma joululauluni on sävelletty muutama vuosi sitten Philomela-kuorolle. Iivanaisen säveltämä kappale on hieno jazzballadi, ja silti se kuulostaa jouluiselta.

Alakotilan mukaan ei ole olemassa yhtä tiettyä reseptiä, joista joululaulu syntyy.

– Musiikillisia aineksia on paljon. Niitä on hankala lähteä erittelemään. On amerikkalaista swingjoululaulukulttuuria, iloisia ruotsalaisia joulupolskia ja hartaampia suomalaisia joulusävellyksiä. Joulumusiikin kirjo on suuri.

Seimiyö Kaukasten Juhlatalolla

Seimiyö-joulukonsertti Kaukasten Juhlatalolla (Jokipadontie 6, Hyvinkää) lauantaina 16.12. klo 18–19. Liput 15 euroa (alle 15-vuotiaat ilmaiseksi) www.lippu.fi.

Konsertissa kuullaan rakastetuimpia joulun säveliä ja kansanlauluja uusilla sovituksilla. Sävelet ovat saaneet sävyjä niin jazz- kuin kansanmusiikista.

Lauluja tulkitsee eri musiikkilajit taitava, palkittu Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, pianisti Timo Alakotilan ja kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat