Viikko

Tennistä kokeiltu jo kaksivuotiaana – "välissä leikitään ja hassutellaan"

Vuodenvaihteessa järjestetään tennisleirejä ja -kursseja lapsille ja perheille.

Hyvinkään Tennisseura järjestää vuodenvaihteessa leirejä ja kursseja lapsille. – Kesäleirit ovat olleet valtavan suosittuja, joten päätimme, että vastaavaa voisi järjestää myös talvisaikaan, tennisvalmentaja Anna Muhonen kertoo.

Mia Lagström

Vuodenvaihteessa Torikadun liikuntahallin tenniskentillä otetaan tuntumaa tennismailaan ja -palloon.

Paikanpäällä järjestetään kaksi kolmen päivän mittaista tennisleiriä 5–10-vuotiaille sekä yhden päivän alkeiskurssit lapsille ja nuorille sekä lapsille ja vanhemmille.

– Myös leirit on tarkoitettu aloittelijoille, joten pelivälineiden ei tarvitse olla vielä hallinnassa. Leirille voi tulla kokeilemaan, pitääkö tenniksestä. Siitä se lähtee. Monet lapset ja aikuiset ovat saaneet tenniskipinän leirillä ja tulleet sitä kautta mukaan viikkovalmennuksiin, tennisvalmentaja Anna Muhonen Hyvinkään Tennisseurasta kertoo.

5–10-vuotiaiden leireillä sekä lasten ja nuorten alkeiskursseilla opetellaan tenniksen alkeita.

Välillä tehdään muita liikuntaharjoituksia sekä leikitään palloleikkejä.

Lasten ja vanhempien yhteisellä kurssilla pääsevät myös perheiden pienimmät tenniksen makuun.

– Lasten ja vanhempien yhteisillä kursseilla on ollut mukana jopa kaksivuotiaita. Nuorimpien kanssa aloitellaan pikkuhiljaa tutustumalla mailaan ja palloon. Välissä leikitään ja hassutellaan. Perheiden yhteinen aika on tänä päivinä tiukoilla, joten lapset nauttivat, kun saavat harrastaa yhdessä vanhempiensa kanssa.

Muhosen mukaan tennis on siitä hieno laji, että sitä voi harrastaa lähes koko ikänsä. Tenniksessä ei ole mitään tarkkaa aloitusikää ja lopettamisikää.

– Harvassa palloilulajissa näkee pelikentällä vielä niinkin iäkkäitä harrastajia kuin tenniskentällä näkee.

Tennistä voi pelata useita kertoja viikossa tai harrastaa muiden lajien ohessa. Nopeana lajina se nostaa hyvin kuntoa ja parantaa pelisilmää.

Tenniksessä kiehtoo myös monipuolisuus ja haasteellisuus.

– Alkuun pallon pitäminen kentällä on vaikeaa ja pallot lentelevät minne sattuu. Aloittelijan ei kannata kuitenkaan heti antaa periksi. Etenkin lapset kehittyvät valtavan nopeasti, ja kun pallo alkaa kulkea, pääsee pelin makuun ja löytää pelaamisen ilon.

Hyvinkään Tennisseura järjestää viikoittaisia tennisvalmennuksia kaikenikäisille pelaajille. Laji on suosittu. Etenkin aikuisten viikonlopun mittaiset alkeiskurssit täyttyvät nopeasti. Niitä järjestetään seuraavan kerran keväällä.

Tennisseurassa toimintaa lapsille

Tennisleiri 5–10-vuotiaille 27.–29.12. klo 10–12 tai klo 12–14.

Lapsi + vanhempi alkeiskurssi 30.12. klo 10–12.

Lasten ja nuorten alkeiskurssi 30.12. klo 12–14.

Tennisleiri 5–10-vuotiaille 2.1.–5.1. klo 9–12 tai klo 12–15.

Leirit ja kurssit järjestetään Torikadun Liikuntakeskuksessa (Torikatu 24, Hyvinkää). Lisää tietoa leireistä ja hinnoista Hyvinkään Tennisseura www.hyts.fi. Ilmoittautumiset [email protected] tai puh. 040 759 8826.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat