Paikallisurheilu

"Romppaselta jäi hampaat sinne lattialle" – Cocks antoi kaikkensa ja hankki EHF-paikan

Cocks antoi kaikkensa, mutta kyllä se kannattikin, kun EHF-lohkopaikka tuli toisena vuonna peräkkäin.

Cocksin Davor Basaric ja Gintaras Savukynas saivat Sloveniassa aihetta hymyyn. Vieressä oikealla istuva Roni Syrjälä sen sijaan joutuu jonkin aikaa pitämään suun supussa, kun etuhampaat jäivät Sloveniaan.

Jorma Vainio

AAMUPOSTI | – Romppasen hampaat jäi sinne lattialle.

Siinä oli kaikki, mitä RD Riko Ribnicalle jäi Cocksista käsipallon EHF Cupin karsinnasta Sloveniassa sunnuntaina palkkioksi – Roni Syrjälän etuhampaat. Isäntä voitti kolmannen kierroksen toisen osaottelun 29–25, mutta se ei auttanut.

Cocks oli voittanut kotona seitsemällä maalilla ensimmäisen osan ja marssi näin historiallisesti toisen kerran peräkkäin EHF-lohkovaiheeseen yhteismaalein 49–46.

Teemu Tammisella ja kumppaneilla oli maanantaina matkapäivä. Pelipaikkakunnalta lähdettiin alkuiltapäivästä bussilla kohti Zagrebia, josta lennettiin Saksan kautta kotiin.

Suomessa joukkue oli vasta ilta-yhdentoista aikaan. Tiistaina on SM-liigan peli Dickeniä vastaan Pirkkolassa.

– Kiire tulee pestä keltaiset pelipaidat. Ne kun ehtii pestä, pitää lähteä jo Pirkkolaa kohti. Ammattimaista touhua rupeaa olemaan, bussista tavoitettu Tamminen huokasi.

Vaikka kiire tulee, mieli oli cocksilaisella hyvä. Ja hölinä ympärillä todisti sen, että muillakin fiilistä riitti.

– Sunnuntain peli oli tosi vaikea. Tuhat katsojaa huutaa ja viheltää. Se oli meille hieno voitto, vaikka hävittiinkin, Tamminen sanoi.

Hänen mukaansa peli oli omissa käsissä koko ajan, vaikka Cocks olikin takaa-ajoasemassa ensi minuutteja lukuun ottamatta.

– Ei lähdetty kiirehtimään liikaa. Pelasimme niin pitkiä hyökkäyksiä kuin vain voitiin aina kädennostoon asti.

Helppoa ei ollut etenkään Cocks-maalivahdeilla. Giedrius Morkunas sai torjua vielä ensimmäisellä jaksolla suhteellisen rauhassa, mutta toisella jaksolla Vitalii Shitsko joutui toisessa päädyssä armottoman slovenialaishuutosakin alle.

– Sakki oli siinä Shitskon yläpuolella ja räki häntä päähän. Ja Syrjälän Ronilta tosiaan lähti etuhampaista puolet, kun pelasin hänelle laitaan ja vastustajan puolustaja kavensi siinä Romppasen hypätessä, Tamminen kertoi ja totesi Ribnican omistajankin sanoneen pelin muistuttaneen välillä enemmän jääkiekkoa kuin käsipalloa.

Syrjälä joutuu käväisemään hammaslääkärin kautta kotiin tullessa. Loukkaantumisia ei kovassa pelissä silti muuten sattunut.

Lohkovaiheen neljä lohkoa arvotaan torstaina Wienissä. Cocks on kakkosarvontakorissa yhdessä Bjerringbro-Silkeborgin, Helvetia Anaitasunan ja KS Azoty-Pulawyn kanssa. Viimeksimainittua Teemu Tamminen olisi toivonut samaan lohkoon Cocksin kanssa, mutta se ei nyt toteudu.

– Meillä on pieni veto päällä. Toivon samaan lohkoon Azoty-Pulawya, Chamberyä ja Kroatian Nexeä. Aina olisi kiva pelata uusia joukkueita vastaan.

Tamminen uskoo, että sunnuntainkaltaisella pelillä tulee tänä vuonna pisteitä myös EHF-lohkovaiheessa.

– Pelataan sellaista kuviopeliä, mitä nytkin pelattiin; ei yksittäisiä ratkaisuja ja kaikki tietävät kentällä mitä tekevät. Ja tekniset virheet täytyy saada minimiin, kun pelataan Euro-kentillä.

Lohkovaihe

Seurat: SKA Minsk Valko-Venäjä, RK Nexe Kroatia, Bjerringbro-Silkeborg Tanska, Fraikin BM. Granollers Espanja, Helvetia Anaitasuna Espanja, Cocks Suomi, Chambery Savoie Mont Blanc Handball Ranska, Saint-Raphael Var Handball Ranska, Frisch Auf Göppingen Saksa, Füchse Berlin Saksa, SC Madgeburg Saksa, KS Azoty-Pulawy SA Puola, RD Koper Slovenia, Wacker Thun Sveitsi, Lugi HF Ruotsi.

FH Hafnarfjordur Islanti ja Tatran Presov Slovakia ratkovat vielä yhden paikan keskenään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Cocks jatkaa jälleen EHF-lohkovaiheeseen – neljän maalin tappio riitti menolippuun26.11.2017 21.05
Cocks ratkoo EHF-jatkopaikan Sloveniassa – tällä hetkellä eroa seitsemän maalia24.11.2017 19.50
"Välillä sai heittää niskalenkkiä ja lyödä nyrkillä munille joutumatta jäähylle" – Cocksille voitto loistavalla pelillä20.11.2017 04.00
Vievätkö "Kukot" karsintakierroksen ensimmäisen ottelun? – Cocks pelaa slovenialaisia vastaan EHF:ää sunnuntaina 17.11.2017 21.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat