Musiikki

”Svengaavaa maailmanmusiikkia”–Heikki Silvennoinen on ollut bluesmies 16-vuotiaasta lähtien

Heikki Silvennoinen & Pave Maijanen Band saapuu keikalle Hyvinkääsaliin. Heikki Silvennoisen (kitara ja laulu) ja Pave Maijasen (laulu ja kitara) lisäksi lavalla nähdään Jani Auvinen (rummut) ja Janne Rajala (basso).

Leif Laaksonen

Mia Lagström

Monelle tulee Heikki Silvennoisesta mieleen ensimmäisenä Kummelit.

Miehen päätyö on kuitenkin aina ollut kitaran soittaminen ja laulaminen.

– Aloitin soittamisen ja laulamisen jo 1970-luvulla. Kummelit tulivat mukaan 90-luvulla vähän vahingossa. Kumpikin hommista tukee kuitenkin toisiaan ja vaikuttaa positiivisesti toinen toiseensa. On kiva sekä naurattaa ihmisiä että ilahduttaa heitä musiikilla, Silvennoinen kertoo.

”Soitetaan kaikkea mitä osataan”

Bluesmiehenä tunnettu Silvennoinen innostui kitaransoitosta 16-vuotiaana. Esikuvina toimivat Jimmy Hendrix, Eric Clapton, Peter Green ja muut nuoruuden kovat kitaristit.

– Kuuntelin äidiltä salaa iltaisin Radio Luxemburgia. Koulu ei oikein maistunut, joten tarvitsin tavan ilmaista itseäni. Alkuun kitaransoitto oli vain harrastus, kunnes sitä nelikymppisenä huomasi soittavansa työkseen. En ole kuitenkaan katunut.

Silvennoinen kertoo rakastavana bluesin rytmiä ja svengiä. Blues on svengaavaa maailmanmusiikkia, jossa on myös tiettyä melankoliaa ja sentimentaalisuutta. Bluesissa on myös sarkastista huumoria.

– Kenelläkään ei mene niin huonosti kuin bluesmiehellä, hän naurahtaa.

Oman bändinsä lisäksi Silvennoinen on keikkailut SF-Bluesin kanssa, johon kuuluu Silvennoisen lisäksi Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist. Parasta aikaa tekeillä on myös uusi suomenkielinen albumi.

Tulevana keväänä Silvennoista työllistävät myös televisiohommat.

– Keväällä alkavat uuden poliisisarjan kuvaukset. Mistään Sorjosesta ei ole kyse, vaan yllättäen komediallisesta sarjasta, Silvennoinen paljastaa.

Tulevana perjantaina Heikki Silvennoinen saapuu keikalle Hyvinkäälle yhdessä Pave Maijasen kanssa.

Heikki Silvennoinen & Pave Maijanen Band ei ole ihan kaikille tuttu, mutta kaksikko on tehnyt keikkaa yhdessä jo useamman vuoden.

– Teemme pari kertaa vuodessa noin kuukauden kestävän kiertueen, toisen näin loppuvuodesta ja toisen keväällä, Silvennoinen kertoo.

Konsertissa kuullaan Silvennoisen ja Maijasen omia kappaleita sekä miesten suosikkikappaleita. Silvennoisen mukaan konsertin ohjelmistossa on kaikkea mahdollista itkuvirsistä poppiin.

– Soitetaan kaikkea mitä osataan tai ainakin yritetään, hän naurahtaa ja lupaa hyvää fiilistä.

– Kannattaa tulla katsomaan ja kuuntelemaan, jos pitää bluesrockista, ei ihan mainstreemiä.

Konsertti

Heikki Silvennoinen & Pave Maijanen Band Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) perjantaina 24.11. klo 19. Konsertin ohjelmistossa on Silvennoisen ja Maijasen omia kappaleita, bluesia sekä 1960–1970-lukujen brittiläistä ja kotimaista rock’n’rollia, kuten Creamin, Royalsin ja Rock’n’Roll Bandin kappaleita.

Pave Maijanen ja Heikki Silvennoinen tapasivat ensi kertaa jo 70-luvulla. Heikki Silvennoinen & Pave Maijanen Band sai alkunsa miesten yhteisestä esiintymisestä Saariselällä vuonna 2010.

Kaksikko on järjestänyt yhteiskeikkoja kahdesti joka vuosi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Musiikki

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat