Viikko

”Ikäihmiset ovat kiitoksensa ansainneet”

Siskot ja Simot ry järjestää Hyvinkäällä maksuttomat lauantaitanssit senioreille.

Siskot ja Simot -yhdistys on luonut iloa ja hyvää mieltä vuodesta 2013. – Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö, joka järjestää erilaisia pop up -tapahtumia ikäihmisille. Seuraavaksi järjestämme maksuttomat lauantaitanssit senioreille Hyvinkäällä, yhdistyksen toiminnanjohtaja Eero Väisänen kertoo.

Mia Lagström

Hyvinkään kaupungintalon aulassa järjestetään tulevana lauantaina maksuttomat lauantaitanssit senioreille. Tanssien musiikista vastaavat Meiju Suvas, Matti Esko ja DJ Sami Puola. Tapahtumaan on esteetön pääsy ja paikalle voi tulla myös pyörätuolilla pyörähtelemään ja nauttimaan musiikista.

– Toivottavasti paikalle löytää mahdollisimman moni. Lauantaitanssit on osa Siskot ja Simot -yhdistyksen Koko Suomi kiittää -hanketta, jonka tarkoituksena on kiittää vanhempaa ikäpolvea Suomen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisesta, yhdistyksen perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Koko Suomi Kiittää -hankkeen puitteissa ikäihmisille on järjestetty erilaisia kiitosjuhlia, tansseja ja kahvitilaisuuksia eri puolilla Suomea. Viimeksi juhlittiin Järvenpäässä.

– Ikäihmiset ovat kiitoksensa ansainneet.

Siskot ja Simot -yhdistys perustettiin nelisen vuotta sitten tuomaan hyvää mieltä.

– Siihen aikaan puhuttiin paljon ikäihmisten yksinäisyydestä. Syntyi ajatus luovan välittämisen yhteisöstä, joka järjestäisi vapaaehtoisvoimin erilaisia pop up -tapahtumia ikäihmisille. Ne voivat olla mitä tahansa: pihatalkoista vanhojen aikojen muistelutilaisuuksiin. Jokin aika sitten järjestimme mummodiskon Tavastialla. Tupa oli aivan täysi. Paikalle saapui yli 720 ihmistä, Väisänen kertoo.

Yhdistyksen tapahtumat järjestetään vapaaehtoisvoimin. Väisäsen mukaan ihmiset osallistuvat mielellään vapaaehtoistoimintaan, kunhan se ei sido pitkäksi aikaa. Siskot ja Simot -yhdistyksen puitteissa voi osallistua joko yhteen tapahtumaan tai useampaan, omien voimavarojensa mukaan. Toiminta on herättänyt kiinnostusta ja nykyään Siskoilla ja Simoilla on useita paikallisyhdistyksiä eri puolille Suomea.

Väisänen toivoo, että tilaisuudet tuovat mielenvirkeyttä ja iloa niin ikäihmisille kuin vapaaehtoisille.

– Haluamme luoda antoisia kohtaamisia ja vuorovaikutusta eri sukupolvien välille. Toivottavasti saamme Hyvinkään lauantaitansseihinkin mukaan kaikenikäisiä vapaaehtoisia. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua mukaan sähköpostitse [email protected].

Lauantaitanssit ikäihmisille

Siskot ja Simot järjestää lauantaitanssit Hyvinkään kaupungintalon aulassa (Kankurinkatu 4–6) lauantaina 18.11. klo 13–16. Musiikista vastaavat Meiju Suvas, Matti Esko sekä DJ Sami Puola. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Siskot ja Simot Ry perustettiin Järvenpäässä 2013. Sittemmin toiminta on levinnyt eri puolille Suomea. Oma paikallisryhmänsä on myös Hyvinkäällä. Lisää tietoa yhdistyksen toiminnasta www.siskotjasimot.fi ja www.facebook.com/hyvinkaansiskotjasimot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat