Asuminen

Omakotimessut pureutuvat aurinkoenergiaan – Kodin sähköstä iso osa tulee pian taivaalta

Kuvituskuva.

Juha Salonen / Arkisto

Asuinrakentaminen jatkaa edelleen hienoista kasvuaan. Pientalojen rakentamisen määrän ennakoidaan kasvavan tämän vuoden aikana lähes 10 prosenttia viime vuoteen nähden.

Rakentaminen keskittyy vilkkaimmin kasvukeskuksiin ja niiden liepeille. Samalla, kun uudisrakentaminen on vauhdittunut, nykyisen rakennuskannan korjaustarve kasvaa ikääntyvien asuntojen vuoksi. 

Vantaan Myyrmäki-hallissa 27.–29. lokakuuta järjestettävät Omakotimessut vastaavat kodin rakentamista ja remontointia suunnittelevien tarpeisiin. 

Jokaisena messupäivänä pureudutaan myös energiatehokkaaseen asumiseen ja erityisesti suosiotaan kasvattavan aurinkosähkön mahdollisuuksiin. 

Aurinkosähköjärjestelmien avulla voidaan tuottaa nykyään jo merkittävä osa kodin sähkönkulutuksesta. Onko aurinkosähkö kannattavaa täällä pimeässä Pohjolassa?

Mitä tulee huomioida, kun lähtee tuottamaan sähköä omaan käyttöön – entä millaiset ovat näkymät aurinkosähkön tulevaisuuden ja järjestelmien teknisen kehityksen suhteen? Muun muassa näihin kysymyksiin ammattilaiset antavat vastauksensa messujen tietoiskujen yhteydessä.

Messujen keskeinen sijainti tavoittaa neljänneksen suomalaisista, kolmanneksen pientalon rakentajista sekä kymmeniä tuhansia remontoijia. Tapahtuman teemana on rakentamisen ja remontoinnin rinnalla muun muassa energiatalous, sisäilma, kodinkoneet, sisustaminen, pihasuunnittelu, kuntotarkastukset, rahoitus, vakuutukset sekä tonttien ja kiinteistöjen myynti.

Messut kokoavat yhteen lähes 200 yritystä, jotka tarjoavat kattavan tietopaketin alan uusista tuotteista ja palveluista.

Viikonlopun aikana messukävijöille on tarjolla monipuolinen kattaus hyödyllisiä tietoiskuja eri alojen asiantuntijoiden luennoimina.

Päivänpolttavat aiheet koskevat muun muassa asumisen turvallisuutta ja terveellisyyttä, rakentamisen ja remontoinnin ratkaisuja, kodin valaistusta ja sisustusta sekä asuntokaupan juridisia näkökulmia. 

Omakotimessut Vantaan Myyrmäki-hallissa 27.–29. lokakuuta. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat