Viikko

Kun glamrock tuli Hyvinkäälle

Sticky Fingers nousee lavalle 32 vuoden tauon jälkeen Hyvinkää All Stars -konsertissa.

Hyvinkää All Stars -konsertissa esiintyy Hyvinkäällä vaikuttaneita ja levyttäneitä artisteja ja bändejä. Mukana on myös 35 vuotta sitten perustettu Sticky Fingers. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana ovat Jari Pelkonen, Timo Ahonen ja Jari Ahonen. Rumpali Ari Haapalaisen keikalla korvaa Niko Berg.

Janica Ahonen

Tammikuussa 1982 alkoi Mauno Koiviston ensimmäinen presidenttikausi. Suomessa oli kaksi radiokanavaa, josta tuli rokkia ainoastaan iltapäivisin muutaman tunnin ajan.

Pienen Hyvinkään musiikkielämä koostui lähinnä blues- ja progebändeistä. Moni olikin ihmeissään, kun katukuvaan ilmestyi neljä kaverusta pitkine värjättyine hiuksineen ja värikkäine vaatteineen.

Glamrockbändi Sticky Fingersin esiinmarssi Hyvinkäällä otettiin vastaan vaihtelevin tuntein.

– Ei miehillä ollut siihen aikaan pitkiä hiuksia, saati värjättyjä. Ainoa ravintola, joka päästi meidät sisään, oli Rantasipi, bändin kitaristi, laulaja Jari Pelkonen muistelee hymyillen.

Sticky Fingers halusi tuoda väriä ja näyttävyyttä paikalliseen musiikkielämään. Musiikki oli raakaa ja rouheaa ja sanoitukset kevyitä.

– Ei mitään vakavaa. Toisaalta se oli kai ”statement” itsestään. Ei pidä lannistua elämän pienistä vastaiskuista, bändin kitaristi, laulaja Timo Ahonen ja basisti, taustalaulaja Jari Ahonen pohtivat.

Sticky Fingers julkaisi kaksi singleä sekä albumin “Fight for Fun” Poko Recordsin suojissa. Tuottajana toimi Costello Hautamäki.

Bändin taival jäi kuitenkin lyhyeksi.

– Homma toimi hyvin ja meillä oli nastaa. Keikkapaikat olivat siihen aikaan vain vähissä. Homma hiipui, Jari Ahonen kertoo.

Nyt bändi nousee lavalle ensimäistä kertaa 32 vuoden tauon jälkeen Hyvinkää All Stars -konsertissa.

Pelkosen mukaan vanhat housut menevät jalkaan edelleen.

– Muu vaatetus täytyy hankkia varmaan vaimon vaatekaapista. Vanhoja biisejä on kiva soittaa. Pieni puna poskille nousee, mutta hienolta biisit kuulostavat edelleen.

Hyvinkää All Stars

Hyvinkää All Stars -konsertti Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) lauantaina 14. lokakuuta kello 16 ja kello 19.

Konsertin kesto on noin 90 minuuttia. Liput 10 euroa lippu.fi tai tuntia ennen ovelta.

Hyvinkää 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestetty konsertti on läpileikkaus hyvinkääläiseen kevyeen musiikkiin 1980-luvulta tähän päivään.

Konsertissa esiintyy hyvinkääläisiä ja Hyvinkäällä vaikuttaneita ja levyttäneitä artisteja sekä bändejä.

All Stars -konsertissa esiintyvät: Diandra, Stina Girs, Mika Ikonen, Tero Kaikkonen (Raptori), Mica ja Pete (XL5), Markus Nieminen, Sarca, Sticky Fingers.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat