Slovenia kohtaa tänään Espanjan – Joukkueelta iso kiitos Latvialle

Slovenian Jaka Blazicin ilme kertoi kaiken, kun joukkue runnoi itsensä neljän parhaan joukkoon koripallon EM-kisoissa.

Lehtikuva/AFP/Ozan Kose

ISTANBUL | Slovenia eteni koripallon EM-kisojen välieriin. Se voitti puolivälieräottelussaan tiistaina Latvian koriluvuin 103–97.

– Oli hieno peli. Olemme todella iloisia, että etenimme neljän parhaan joukkoon. Olemme odottaneet sitä kauan. Mielestäni ansaitsimme tämän, Slovenian pelaaja Sasa Zagorac tiivisti tunnelmat Sport Contentille.

Helpolla jatkopaikka ei kuitenkaan irronnut.

– Latvia on todella mahtava joukkue. Luulen, että Latviasta voi tulla seuraava Espanja. He voivat dominoida koripalloa seuraavat kymmenen vuotta, koska heillä on todella hyviä pelaajia. Toivon heille kaikkea parasta, mutta mielestäni olimme parempia tänään, Zagorac analysoi tiistain ottelun jälkeen.

Latvia voi olla tulevaisuuden Espanja.

Slovenia voitti alkulohkossaan Helsingissä kaikki ottelunsa. Zagoracin mukaan menestys johtuu paitsi taidosta, myös erinomaisesta joukkuehengestä.

– Hengitämme yhteen. Kaverit penkillä, valmennusryhmä ja huoltajat. Annamme kaikkemme.

Slovenian pelintekijä Goran Dragic on ollut turnauksessa liekeissä, mutta 18-vuotias Luka Doncic on hänkin ollut loistava.

Doncic oli Latvia-ottelussa tärkeässä roolissa.

– Sitä on vaikea sanoin kuvailla. Tämä kaveri on aivan uskomaton, vaikka on vasta 18-vuotias. On hankala löytää sanoja, Zagorac totesi Doncicista, jota pidetään eurooppalaisen koripallon jopa suurimpana lupauksena.

Slovenia kohtaa torstain välieräottelussa Espanjan.

Vielä tiistaina joukkue ei murehtinut tulevaa ottelua.

– Emme ole vielä ajatelleet sitä. Meillä on aikaa valmistautua peliin. Nyt on aika rentoutua ja iloita tästä voitosta, Zagorac myönsi.

Slovenian serbialaisvalmentaja Igor Kokoskov siirtää sen sijaan jo suosikin paineet espanjalaisille.

– Espanja on tämän turnauksen suosikkijoukkue. Heidän joukkueensa on vaikuttava. Kunnioitamme Espanjan maajoukkuetta, mutta emme pelkää ketään. Olemme valmiita pelaamaan. Koripallossa mitä vain voi tapahtua, Kokoskov muistuttaa.

Teksti: Otto Palojärvi

Sport Content