Viikko

”Onnellinen, elämänmakuinen, aikuisen naisen levy”

Heidi Pakarinen keikkailee juhannuspäivänä Riutanharjulla.

Heidi Pakarinen saapuu juhannuspäivänä keikalle Riihimäelle. – Riutanharjussa esiintyy silloin useita orkestereita, joten kattaus on monipuolinen. Hieno kimara on luvassa.

Tanja Semenova

Heidi Pakarinen julkaisi toisen pitkäsoittonsa maaliskuussa. Levy sai alkunsa, kuin säveltäjä, muusikko ja tuottaja Esa Nieminen otti yhteyttä Pakariseen ja ehdotti yhteistyötä.

– Olin siihen heti valmis. Perinteistä suomalaista tanssi-iskelmää levytetään nykyään valtavan vähän. On hienoa laulaa vanhoja kappaleita, mutta on se kiva päästä tekemään myös uutta musiikkia, Pakarinen iloitsee.

Pakarinen sai kuultavaksi nelisenkymmentä demoa, josta hän alkoi valita mieleisiä kappaleita. Ensimmäisenä käsiin tarttui Tiedätkö kuinka paljon -balladi, jossa on Pakarisen mukaan mahdottoman kaunis sävel. Joukkoon valikoitui myös kivaa ja kepeää musiikkia.

– Elämänmakuisia kappaleita, joissa käsitellään erilaisia elämänvaiheita ja tunteita musiikin keinoin. Siitä tuli ihan minun näköiseni ja kuuloiseni levy: onnellinen, elämänmakuinen, aikuisen naisen levy.

Pakarisen kesä menee keikkaillessa. Pidempää kesälomaa hän ei kaipaa.

– Nautin, kun pääsee esiintymään erilaisissa paikoissa. Ja välillä minulla on päivä pari vapaata. Tänäänkin olen rakentanut kasvihuonetta puutarhaan. Tykkään liikkua myös luonnossa. Työt ja vapaa-aika ovat minulla hyvin balanssissa.

Heidi Pakarinen nousi kansan tietoisuuteen, kun hänet valittiin tangokuningattareksi vuonna 2013. Voitto oli pitkäaikainen unelma, johon Pakarinen oli tähdännyt lapsesta saakka.

– Rakastuin tangoon 13-vuotiaana kuultuani kappaleen Hiljainen kylätie. Vaikka keikkasetissä on nykyään paljon uutta ja vanhaa tanssi-iskelmää, ovat tangot edelleen tärkeässä roolissa.

Juhannustansseja ja musiikkia

Riutanharjussa (Rinnetie 1, Riihimäki) pääse pyörähtelemään niin juhannuksen aatonaattona kuin juhannuspäivänä. Torstaina 22.6. klo 19.30–02 esiintyvät Jani Wickholm & Flangers, Hurma sekä Lemmenlautta. Lauantaina 24.6. klo 19.30–02 tansseja tahdittavat Heidi Pakarinen, Pekkaniskan Pojat sekä Ippe Mansikka.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat