Viikko

Vojakkalan lava täyttää 60 vuotta

Tunnelmaa on taas luvassa Vojakkalan lavalla.

Markku Hirvenoja

Vojakkalan lavalla on tanssittu joka kesä vuodesta 1957 lähtien! Lavan 60-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina 11. kesäkuuta kello 13 alkaen.

Juhlaohjelmassa edetään vuosikymmenittäin kunkin aikakauden hittien siivittämänä tähän päivään ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen. Yleisön toivotaan mahdollisuuksien mukaan pukeutuvan haluamansa vuosikymmenen tanssityyliin.

Mukaan juhliin toivottaisiin erityisesti lavan rakentamisessa ja perustuksien teossa mukana olleita henkilöitä. Samoin haluttaisiin kuulla tarinoita 60 vuotta sitten avajaistansseissa mukana olleilta. Maailma oli silloin kovin toisenlainen ja tanssi-into kova, kun tanssejakin järjestettiin kolmena päivänä viikossa ja sunnuntaina kahdet!

Vojakkalan lavan tansseissa on saanut varmasti alkunsa myös useampi parisuhde ja elämän mittainen yhteistaival. Kaikille tarinansa kertojille on luvassa pieni muistolahja.

Juhlan tanssimusiikista vastaa Päivi Siivonen yhtyeineen. Kakkukahvitarjoilu ja päivätanssit. 60-vuotisjuhlaan on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Kesän varsinainen lavatanssikausi pyörähtää käyntiin lauantaina 10. kesäkuuta, jolloin tanssit tahdittaa tangokuningas vuosimallia 2000 Antti Raiski ja Sesam. Avajaistanssit ovat osa valtakunnallista Avoimet kylät -päivää.

Vojakkalan lavalla tanssitaan kesällä kaikkiaan kymmenet tanssit, pääosin lauantai-iltaisin. Tämän lisäksi tanssimusiikki soi perjantai-iltaisin, tahdittaen lavis-lavatanssijumppaa heti toukokuun alusta syykuun puoliväliin saakka.

Vojakkalan lavan 60-vuotiskesäkausi toteutetaan osana Suomen 100-vuotisjuhlaohjelmaa. Vojakkalan lavan omistaa ja tanssijärjestelyistä vastaa Vojakkalan Valpas ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat