Viikko

Teatteri Perikunta tarjoilee täysin naurettavaa viihdettä jo viidettä vuotta

”Kesän jälkeen sitä viljelee huonoa huumoria joka paikassa”.

Teatteri Perikunnan tuottaja Minttu Seppo ja näyttelijä Niina Kingelin odottelevat ilolla tulevaa revyykesää. Nauruhermot ja -lihakset saavat kyytiä tuttuun tapaan Juomahuone Laitisen terassilla 5.7. alkaen.

Mia Lagström

Vielä on reipas kuukausi aikaa valmistautua kesän huumorihetkeen. Teatteri Perikunta kuntouttaa naurulihaksia tuttuun tapaan Juomahuone Laitisen terassilla 5.7. alkaen.

– Toivottavasti tulee aurinkoinen kesä, ohjaaja, käsikirjoittaja Viivi Saarela, näyttelijä Niina Kingelin ja tuottaja Minttu Seppo toivovat.

Terassirevyyn harjoitukset alkavat tällä viikolla. Kingelin veikkailee hymyillen, että ryhmän keskinäinen läpän heitto lähtee lapasesta välittömästi.

– Kesän jälkeen sitä viljelee huonoa huumoria joka paikassa ja saa aikaiseksi mielenkiintoisia tilanteita.

Teatteri Perikunnan näyttelijöillä ei ole vielä aavistustakaan, kenen housuihin kesän esityksessä tullaan asettumaan. Se selviää ensimmäisissä harjoituksissa. Ohjaaja Viivi Saarela haluaa pitää esityksen hahmot ja juonenkulut salassa myös yleisöltä, koska viime vuosien tavoin esitys saattaa muuttua ihan viime metreillä. Esitystä on muutettu joskus jopa kesken esityskauden. Viime vuonna britit pistivät kaiken uusiksi brexitillään. Käsikirjoitukseen lisättiin myös suuren suosion saavuttanut ”Norppalive”.

– Pitää odotella ainakin persujen puoluekokousta. Sieltä voi nousta jotain. Sen voin kertoa, että esityksessä on alkubiisi, loppubiisi ja tunti ja 20 minuuttia huttua välissä.

Saarelan mukaan aiheista ei ole puutetta – eikä maukkaista sketsihahmoista. Näyttelijät opettelevat esitettävien hahmojen maneereita katsomalla yhdessä YouTubea. Välillä homma on helpompaa, välillä haastavampaa. Jokaiselta ihmiseltä löytyy kuitenkin omat maneerinsa.

– Kaikki tekevät jotain outoa, toistetaan tiettyjä sanoja tai kädenliikkeitä, Kingelin selittää.

Vaikka esityksen show- ja laulunumerot hiotaan viimeisen päälle, liikutaan sketsiviihteessä aina veitsenterällä. Se tekee hommasta herkullista, sillä koskaan ei voi tietää, mitä H-hetkellä tapahtuu. Välillä kömmähdykset tuottavat ekstrahuumoria ja näyttelijöiden oma pokka joutuu koville.

– Yhtenä vuonna näyttelijöillä oli loppubiisissä päällään mustat topit ja oranssit kauluspaidat. Jani Johansson oli laittanut kiireessä topin väärin päin niin, että hänen nänninsä näkyivät. Siinä vaiheessa repesin ihan täysillä. Loppulaulusta ei tullut mitään, kun kaikki nauroivat katketakseen, Saarela kertoo.

Kuukauden päästä nauretaan

Teatteri Perikunnan Siitä viis -terassirevyy Juomahuone Laitisen terassilla (Hämeenkatu 28, Riihimäki) 5.7.–20.8.

Lavalla nähdään Niko Mäkinen, Niina Kingelin, Jani Johansson, Pekka Hiltunen ja Tanja Heinänen.

Liput 22/20 euroa ovelta kaksi tuntia ennen esitystä, käteismaksu. Lippuja voi varata sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse numerosta 044 565 9569 klo 12­–17.

Tarkemmat tiedot esitysajoista löytyvät Facebookista/Teatteri Perikunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat