Viikko

Miinan Montussa on nyt hyvä pöhinä – kesällä mukana häärää lammaslauma

Miinan Montussa on harjoiteltu jo kuukauden verran kesän teatteriesitystä, joka on tänä vuonna suupielet ylöspäin nostattava Tankki täyteen. Kesäkuussa on neljä esitystä ja heinä-elokuussa yksitoista.

Mia Lagström

Miinan Montun kesän teatteriesitys on suupielet ylöspäin nostava Tankki täyteen – maallamuuttajat. Mukana näytelmässä on myös hausjärveläinen Tiina Sitomaniemi.

Sitomaniemen mukaan Nuorisoseura Silmu on esittänyt viime vuosina useita koskettavia esityksiä. Nyt onkin kiva tarttua näytelmään, jossa saa nauraa kunnolla.

– Tankki Täyteen on monelle tuttu televisiosta. Sarja keskittyi Vilénien perhe-elämään, joka oli välillä aika traagistakin, mutta silti huvittavaa kaikkine sattumuksineen. Meidän versiomme on omanlaisensa ja keskittyy aikamiespoika Juhanan aikuistumisprosessiin.

Esityksen tiimoilta Miinan Monttuun saapuu kesäksi lampaita. Sitomaniemi lupaa Facebookiin videoklippejä niiden touhuista.

Kesäteatteriesitykseen liittyy myös huutokauppa, joka järjestetään ensi iltaa seuraavana päivänä.

Huudettavana on muun muassa julkkiksilta saatuja tavaroita. Paikanpäällä on myös kirpputori. Tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet kylät -tapahtumaa.

Tuttuun tapaan Miinan Montun ohjelmassa on musiikkia. Kesä käynnistyy juhlavasti Etelä-Suomi Ensemblen ja Lopen puhallinorkesterin oopperamusiikkikonsertilla.

Hausjärven kunnan ja Nuorisoseuran Silmun yhteistyössä järjestämä konsertti on ilmainen ja osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia. 22.7. montussa järjestetään Hausjärvi Love -konsertti, joka noudattelee televisiosta tuttua kaavaa.

– Ihmiset saavat toivoa itselleen tärkeitä rakkauslauluja, Sitomaniemi selittää.

Omia toiveitaan voi esittää lähettämällä viestin osoitteeseen [email protected].

Jos haluaa laulutoiveen lisäksi yllättää tapahtumassa jonkun rakkaan, kirjoitetaan viestiin omat yhteystiedot, kenet haluaa yllättää ja perustelut toiveelle. Valikoituihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Sitomaniemen mukaan Nuorisoseura Silmussa on tällä hetkellä hyvä energia ja pöhinä. Pari vuotta sitten ohjaajaksi tullut Sanna Saarela on tuonut harrastajateatteriin ammattimaisuutta ja kunnianhimoa.

– Olemme tänä kesänä järjestäneet ulkopuolisen tuottajan, tarpeistonhoitajan, puvustajan ja maskeeraussuunnittelijan, jolloin näyttelijät saavat keskittyä näyttelemiseen.

Hyviä uutisia tuli jonkin aika sitten myös ELY-keskukselta. Uhan alla oleva Miinan Monttu sai jatkoaikaa ainakin syksyyn 2018.

Miinan Montun ohjelmaa

Etelä-Suomi Ensemblen ja Lopen puhallinorkesterin oopperakonsertti la 27.5. klo 18. Vapaa pääsy.

Hausjärvi Love la 22.7. klo 15. Vapaa pääsy. Lisätietoa löytyy www.hausjarvilove.com ja www.facebook.com/hausjarvilove. Tapahtumapaikalla on samana päivänä markkinat klo 10 alkaen.

Tankki Täyteen – maallamuuttajat -näytelmän ensi-ilta on pe 9.6. klo 19.

Avoimet kylät -tapahtuma la 10.6. klo 10–14. Ohjelmassa mm. huutokauppa, kirpputori, kepparikisat, touhuparkki.

Lisää tietoa Miinan Montun tapahtumista www.miinanmonttu.net.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat