Viikko

Jorma Uotinen: ”En ole koskaan kyllästynyt esiintymiseen"

VIIHDE Esiintymislavalla Jorma Uotinen on kokonainen.

Jorma Uotisen ura on vienyt hänet Porista Pariisiin. Ensimmäinen kerta Pariisissa oli taiteilijan mukaan tajunnanräjäyttävä kokemus. – Se hektinen energia ja ihmisten määrä. Pariisi on täynnä kulttuuria. Kun kevään esitykset on hoidettu, haluan lähteä sinne taas pariksi päiväksi. Siinä on selittämätöntä lumoa.

Kari Sunnari

Vielä vuosienkin jälkeen esiintymislavalle nouseminen tuo Jorma Uotiselle suurta nautintoa.

– En ole koskaan kyllästynyt esiintymiseen. Koen, että se on minun elementtini. Siellä olen kokonainen, parasta aikaa Ei huono! -draamakonsertin kanssa Suomea kiertävä Uotinen kertoo.

Uotisen ura alkoi teatterista. Kymmenvuotiaana hän meni soittamaan Porin teatterin johtajan ovikelloa ja pyysi päästä töihin.

– Asuin teatterin naapurissa ja leikin näyttelijöiden lasten kanssa. Minulla oli voimakas halu esiintyä.

Ensin hän toimi avustajana, ja kun vuosia tuli hieman lisää, pääsi hän esiintymään musikaaleihin. Ensimmäiset tanssiaskeleet hän otti 15-vuotiaana Porin teatterin balettikoulussa. Alkuun teatteri ja tanssi kulkivat rinnakkain. Teatterikorkeakouluun hän ei päässyt, mutta tuomaristossa ollut Kalle Holmberg totesi, että Uotinen kuuluu lavalle. Hänen mukaansa Uotisen liikekieli oli niin poikkeuksellinen, että hänen tulisi keskittyä tanssiin tai pantomiimiin. Lopullisesti miehen tanssin pariin vei sairastuminen.

– Hermotulehdus vei puhe- ja liikuntakykyni kahdeksi viikoksi. Silloin ymmärsin, että liike on ihme. Jokainen millimetri on arvokas. Sen jälkeen tanssi oli ainoa vaihtoehto.

Uotisen ura tanssijana ja koreografina on vienyt hänet yli 40 maahan. Osa ihmisistä haaveilee koko ikänsä, mutta ei koskaan toteuta unelmiaan. Uotinen ei halua puhua unelmista, vaan elämäntehtävästä, syvästä sitoutumisesta ja intohimosta.

– Se on vaatinut paljon, mutta mitään en ole koskaan uhrannut. Kyse on valinnasta, mihin fokusoituu.

Ei huono!

Ei huono! – Porista Pariisiin -draamakonsertti Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) keskiviikkona 15.3. klo 19.

Taina Westin käsikirjoittama ja Maarit Pyökärin ohjaama esitys kertoo Jorma Uotisen kiehtovasta urasta ja elämästä.

Anekdoottien ja tarinoiden lisäksi esitystä kuljettavat eteenpäin Uotisen esittämät laulut, joita säestää Trio Avec. Esityksen kokoavana teemana on Uotisen matka Porista Pariisiin ja takaisin Suomeen.Lavalla nähdään myös Helena Lindgren.

Liput 33 euroa + palvelumaksu www.lippu.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat