Yari & Se Tuntematon Numero yhteiskeikalla Riihimäellä

Yari & Se Tuntematon Numero esittää keikoillaan vuosina 1977–1985 toimineen Se-bändin tuotantoa. Kokoonpanossa vaikuttavat Jari ”Yari” Knuutinen, Sanna ”Litku” Klemetti, Alexi, Baba-R ja Sammy.

Tommi Anttonen

Viime aikoina huomiota herättänyt jyväskyläläinen Litku Klemetti & Tuntematon Numero -orkesteri ja vuosina 1977–1985 Se-yhtyeessä vaikuttanut Jari ”Yari” Knuutinen saapuvat yhteiskeikalle Riihimäen Vihreään taloon.

Tuntemattoman Numeron ja Yarin yhteistyöprojekti sai alkunsa Yarin mukaan vähän vahingossa.

– Törmäsin Litkuun ja hän ehdotti yhteistyötä. Tuntematon Numero on soittanut Se-bändini kappaleita ja he pyysivät minua solistiksi.

Yhteisillä keikoilla esitetään läpileikkaus Se-bändin tuotannosta. Punk oli Yarin mukaan luonnollinen valinta 1970-luvulla. Se edusti aikansa sukupolven liikettä ja energiaa.

– Haluttiin tehdä omia juttuja. Musiikki oli vain osa punkilmiötä. Punkin ympärille syntyi lehtiä, elävän musiikin yhdistyksiä, vihreä liike. Se puhutteli. Mistään hetkellisestä muoti-ilmiöstä ei ollut kyse. Punk jätti jälkiä, jotka jäivät pysyväksi osaksi yhteiskuntaa.

Yarin mukaan on hienoa päästä esittämään kappaleita, joita ei ole esittänyt moneen kymmeneen vuoteen.

– On joutunut opettelemaan omia biisejä, mies naurahtaa.

Jonkun verran valintaa on joutunut tekemään, paitsi että kappaleita on paljon, on niistä osa oman aikansa lapsia.

– Joukossa on sellaisia, joihin ei saa mitään otetta. Ei Beatleskään halunnut soittaa loppuvaiheessa alkuaikojensa kappaleita. Sävellyshetkellä on ollut eri ihminen ja eri fiilis.

Toivotuin kappale keikoilla on Varjot, mutta sitä ei keikoilla kuulla.

– Se on soolotuotantoani ja se vaatii pianon tai flyygelin, jota keikoilla harvemmin on.

Mia Lagström