Wanhat juhlivat arvokkaasti – katso videot ja kuvat!

Hyvinkään yhteiskoulun lukiolaisilla oli värikkäitä pukuja.

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Riihimäen lukiolla tanssimusiikista vastasi koulun oma orkesteri.

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Ari Peltonen

Tansseissa nähtiin tänä vuonna värikkäitä pukuja. Koreografiat oli hiottu huolella, ja kokonaisuus oli upea.

 

AAMUPOSTI | Niin Hyvinkäällä kuin Riihimäelläkin on nähty torstaina ja perjantaina ylväitä nuoria upeissa puvuissaan, kun lukion toisen vuosikurssin opiskelijat tanssivat perinteisesti wanhojen tansseja.

Wanhojen tansseja vietetään perinteisesti abiturienttien huristettua penkkarirekoillaan kohti uusia seikkailuja. Tällöin juhlivat koulun tulevat seniorit.

Riihimäen lukion liikunnanopettaja Eero Valovirta kertoo, että tänä vuonna uudeksi tanssiksi valittiin esimerkiksi Short Cake. Tanssimusiikki hoitui koulun omalla bändillä.

– Oma bändi on tosi hieno ja spesiaali juttu, hän kertoo ylpeänä musiikinopettaja Tuomo Komosen nyökytellessä vieressä.

– Se lisää kyllä tunnelmaa.

Tytöt ja pojat näyttävät niin Riihimäen lukiollakin kuin Hyvinkään yhteiskoulun lukiollakin riittävän ihan hyvin.

Valovirta kertoo parien muodostuneen oikein mainiosti. Muutama tyttöpari muodostui tanssijoiden omasta halusta. Tansseissa saa muutenkin olla oma itsensä: Mekon ei ole pakko olla pitkä, ja tytöt saavat tanssia housuissakin. Omalaatuisiakin pukuja nähtiin.

Hyvinkään lukioissa näkyi Suomen satavuotisjuhlavuosi. Hyvinkään yhteiskoulun liikunnanopettaja Päivi Jämsä kertoo, että juhlavuoden kunniaksi ohjelmistoon otettiin tänä vuonna perinteinen katrilli. Hän kertoo opettajallekin olevan virkistävää, että repertoaariin otetaan välillä uusia tansseja.

Perjantaina päivällä hyvinkääläislukiot tanssivat erillään, mutta illalla molemmat tanssivat Martinhallissa elävän musiikin tahtiin, Jämsä kertoo.

Riihimäellä iltatanssit vanhemmille tanssittiin torstaina, Hyvinkäällä vasta perjantaina. Perjantaina päivällä tapana on ollut tanssia oman koulun ykkösille sekä esimerkiksi alakouluissa.

– Päivän tansseista jäi kiva fiilis. Ne olivat oikein hyvää treeniä iltaa varten, Sveitsin lukion rehtori Jaakko Rainio kertoo.

Tyttöjen puvut olivat tänä vuonna värikkäitä: parketilla pyörähdeltiin niin vaaleissa kuin kirkkaissakin sävyissä, mutta tummia mekkoja nähtiin todella vähän. Kampaajilta oli tilattu klassisia nutturoita ja trendikkäitä lettikampauksia mutta yhä useampi tanssii myös hiukset hulmuten.

Tärkeintä on toki pitää hauskaa. Jämsä kertoo vaikeinta olleen tanssien sijasta hymyily.

– Iloa pitää olla, naurahtaa myös Jaakko Rainio.

Aamuposti seurasi tansseja molemmissa kaupungeissa. Tässä tunnelmia Riihimäen lukiolta ja Hyvinkään yhteiskoulun lukiolta:

 

 

toimitus