Paikalliset

Elämisentaitoja Lionseilta – saksalainen kokousedustaja kehui Suomen kouluja

Lions-järjestön 70 eurooppalaista kouluttajaa kokoontuivat Hyvinkäällä viikonloppuna.

Marianne Jansson Uppsalasta (oik.) esitteli Ruotsin Lions Quest -materiaalia romanialaiselle Alina Iosepille ja Vesna Petrovicille ja Borislava Maksimovicille Serbiasta.

Pia Hyle

AAMUPOSTI | Lions-klubilla on olemassa lasten ja nuorten opettajille tarkoitettu kahden päivän kurssi, jossa opetetaan vahvistamaan lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja, minkä uskotaan pienentävän syrjäytymisriskiä.

Kurssin nimi on Lions Quest.

70 Lions Quest -kouluttajaa 24 eri maasta päivitti taitojaan ja jakoi hyviä käytäntöjä Hyvinkäällä viime viikonlopun aikana.

Kyse oli eurooppalaisten Lions Quest -kouluttajien jokavuotisesta tapaamisesta. Ryhmän ohjelmassa oli erilaisia luentoja ja ryhmätöitä ajankohtaisista aiheista.

– Lions Quest on läsnä 98 maassa ja kouluttanut 600 000 opettajaa, kehui Lions Questin koulutusasiantuntija Michael DiMaria, joka vastaa ohjelman toiminnasta Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Kaakkois-Aasiassa.

Tavoite on kehittää oppilaiden sosio-emotionaalisia taitoja.

– Hyvinkäällä järjestetään kurssi joka toinen vuosi, lisäsi viikonlopun kokouksen hyvinkääläinen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Osmo Harju.

Yksi tämänvuotisen tapaamisen painopisteistä oli arviointi, sillä Suomi on ensimmäisenä maana tutkinut Lions Quest -koulutuksen vaikutuksia.

–Tutkimus toteutettiin Helsingin yliopistossa ja siihen saatiin huomattava apuraha Lions-klubien säätiöltä, Harju kertoi.

Toinen kokouksen painopisteistä oli Lions Questin käyttäminen maahanmuuttajaoppilaiden kanssa. Siihen paneuduttiin Hyvinkäällä saksalaisedustajien johdolla.

– Olemme lisänneet koulutuspakettiin tehtäviä, jotka lisäävät kulttuurierojen ymmärtämistä, kertoi Peter Sicking.

– Tavoite on kehittää oppilaiden sosio-emotionaalisia taitoja yhteisten positiivisten kokemusten kautta.

Saksalainen Sicking kehui kovasti kokousjärjestelyjä ja suomalaista koulutusjärjestelmää.

Kirsti Longan esityksessä vaikutuksen teki se, kuinka korkeasti koulutettuja suomalaiset opettajat ovat, kuinka edistyneesti esimerkiksi tietokoneita käytetään opetuksessa ja kuinka oppimateriaali käsittelee oppilaille käyttökelpoisia aiheita.

Lions Quest

LQ-elämisentaitoja -ohjelma antaa kouluille ja kasvattajille käytännön työkaluja oppilasryhmien ryhmäyttämiseen ja elämäntaitojen harjoitteluun.

Koulutuksessa osallistuja valmennetaan ja rohkaistaan käyttämään toiminnallisia ja kokemuksellisia työtapoja, joilla vahvistetaan lasten ja nuorten itseluottamusta, tunne-, vuorovaikutus- ja päätöksentekotaitoja, hyvinvointiosaamista ja samalla edistetään oppimista.

Lions Quest on ollut Suomessa käytössä jo yli 20 vuotta. Tänä aikana on ohjelman käyttäjiksi koulutettu jo lähes 20.000 opettajaa ja muuta kasvattajaa.

Lisää aiheesta: 

Senja Rinne voitti Lionsien Rauhanjuliste-kilpailun26.10.2016 15.03
Hyvinkääläisten hyvä tahto yllätti vähävaraisille ruokaa keränneet leijonat – "Kun kerroin, että kahvia ja riisiä on jo paljon, hän toi 40 purkkia mehuja"28.11.2016 19.59

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat