Hyria kilpailuttaa kevään aikana useita toimintojaan

AAMUPOSTI | Hyria koulutus tutkii kevään aikana usean eri toimintonsa ulkoistamista. Kilpailutuksen alle joutuvat muun muassa siivoojien ja kiinteistönhoitajien työpaikat.

Ulkoistaminen ei koske ydinosaamista eli opettajien työpaikkoja. Toimitusjohtaja Jarno Tuimalan mukaan tarjouspyynnöt tehdään huhtikuussa. Osakeyhtiön hallitus tekee päätökset kesäkuussa.

Mahdollista on sekin, että Hyria tuottaa jatkossa kyseiset palvelut edelleen itse.

Tuimalan mukaan järjestelyt koskevat noin 40 työntekijää.

Hyria on näin seuraamassa esimerkiksi Riihimäen kaupunkia, joka jokin aika sitten päätti kilpailuttaa muun muassa kahden koulun siivouksen.

Hyvinkään kaupunkikin kaavailee muun muassa siivouspalveluun ulkoistamista. Myös liikelaitokset ovat mahdollisia.

Kommentit

Jaa a Jarnoseni, selitäppäs miten on mahdollista tuottaa siivouspalveluja edullisemmin ulkoisen toimijan avulla? Jos siivoustyöstä laskutetaan 9 euroa tunti asiakkaalta ja siivoojan palkka on sama. Missä on kate+
Tehdäänköhän työ vain 60 prosenttisesti ja kuunnellaan natkutus asiakkaaalta? Mieti. Jos ulkoistat vaimosi ,aluksi voi olla kivaa, mutta iltapusukin alkaa maksaa, saati siivous. Lopulta voi käydä kuten Berlusconille... Noh tämähän kilpailutus on varmasti kirjattu Hyrian strategian syövereihin = visio (ps katsoppas sanakirjasta mitä viso tarkoittaa)

ihmettelijäjä

Hyvä Ihmettelijä,

Kunnan töissä tuppaa käymään niin, että ei ole tarvetta kehittää työtapoja. Usein motivaatiokin on hukassa, ja yritykset esim. yhdistää töitä kariutuvat tiukkaan vastarintaan. Kunnan väki on hyvin joustamatonta, kuten paperiliittolaiset aikanaan. Kunnan töissä ollaan myöskin eläkevirassa.

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että yhteisen omaisuutemme siivoaminen ja kaikki muukin ylläpito olisivat hyvin tärkeitä. On valitettavaa, ettei tämä työ suju kunnan omin avuin tehokkaasti.

Kummastelija

Jos säästöjä haetaan ulkoistamalla Hyrian siivous- ja kiintoeistöhuolto sekä aulapalvelut ( vaihde) , tulee muistaa mitä tapahtui jo vuoden vaihteessa. Tukihenkilöstöstä vähennettiin kuusi henkilöä ja syynä oli säästöt. No ei mennyt kuin kuukausi, niin ostettiin toimitusjohtajlle työsuhdeauto. Säästöjä ei ole huomannut johtoporssas toteuttaa, eikö olisi jo aika tarkastella kuinka paljon erilaisiin urheiluseurojen tukemiseen, konsuttifirmojen palkkaamiseen, yms uppoaa rahaa?? Onko todella koulutusorgaanisaation tehtävä tukea HPK, Tahkoa, Cocksia yms urheiluseujoja?
Missä on johdon moraali ?? -Lieneekö sitä ollutkaan?

Yksi hyrialaisista

Hyria Oy:n meno tuntuu tosiaan omituiselta. Väkeä vähennetään säästöjen nimissä ja toimintoja ulkoistetaan, mutta samaan aikaan toimitusjohtajalle hankitaan työsuhdeauto. Kunnallisella puolella työsuhdeauto ei olisi tullut kysymykseenkään. Nyt toimintaan on otettu selvästi yritysmäisiä piirteitä. Taisin olla aivan oikeassa, kun vastustin Hyvinkään valtuustossa Hyrian perustamista osakeyhtiömuotoisena.

Olli Savela

noh jos johdossa on liikenneympyräsuunnittelija ja alkon pomo meno on tällaista. kysykääpäs talousjohtajalta mihin tarvittiin uutta peräkärryä... kyllä hallituksellakin pitää olla vastuuta oy:n johdosta, eli miten hrakin ja raolin toimivat talousjärjestelmät ja kustannusseuranta ajettiin alas ja jouduttiin tähän kuralla olevaan talouteen? olisikohan syytä ulkoistaa nykyinen johto? tosin tilintarkastus tulee olemaan melko mielenkiintoinen jo nyt näillä tiedoilla, ja hallitus valmistuu ottamaan vastuun vaalien jälkeisistä päätöksistä.

ihmettelijäjä

Ai jaa, sitä on nostettu "nimetön kissa" pöydälle, vaalit lie tulossa.
Ans kattoo vaan, tai johan se nähtiin, että kuka etunenässä vaati päitä
vadille.
Oiskohan sillä äijällä vähän liian monta rautaa tulessa ja hoitasi vaan
noi omat käräjänsä alta pois.
Lisääntynee noi nimettömät kehuvat (olipa hyvä puhe) palstoilla, mitä
koivu alkaa kukkia.

hyrinää

Opetushallituksen olisi syytä toimittaa tarkastus Hyria osakeyhtiössä. Oppilaitos saa erityistä tukea tarvitsevaa opiskelijaa kohti 1,5 kertaisen avustuksen. Erityisopettajia ei ole läheskään tarvetta vastaavasti, opinto-ohjaajatkaan eivät voi kaikkeen revetä ja opettajille ole resurssoitu erityisopetusta varten työtunteja laisinkaan.

Erityisopiskelijoista saatava raha kelpaa, mutta erityistä opetusta ja tukea ei anneta kuin osalle opiskelijoista ja satunnaisesti. Opiskelijan saama apu ei ole lähellekään 1,5 kertainen.

Oppimisvaikeuksia on

"Oppimisvaikeuksia on"- nimimerkin kanssa samaa mieltä opetushallituksen tarkastuksesta. Samoin on syytä ensimmäiseksi hoitaa oppilaitoksen johtoryhmän karsiminen ja uusiminen. Siellä se vika piilee....

Ystäväasiakas

Osakeyhtiöksi muutetulla oppilaitoksella ei ole yhteiskuntavastuuta eikä vastuuta yhteiskunnalta saatujen verorahojen käytöstä? Hyria koulutus osakeyhtiön johto ei vaivaudu kommentoimaan rahankäyttöään ja erityisopiskelijoiden laiminlyömistä?

Niin kauan kuin yhteiskunnalta tulee "ilmaista" rahaa Hyrian johto reissaa, golffaa, syö ja juo ilmaiseksi ja ostelee johdolle autoja. Säästöä haetaan ulkoistamalla ja nipistämältä opiskelijoiden saamasta opetuksesta ja tukiopetuksesta.

Oma suu on lähinnä. Sitä pienet johtajat perässä, mitä isot pomot ja ministerit edelleä? Maan tapa, joten turha valittaa. Hävettää olla suomalainen.

Oppimisvaikeuksia on

Yhteiskuntavastuun kantaminen on unohtunut myös omaperäisessä henkilöstöpolitiikassa. Vakinaisten aikuispuolen työntekijöiden kanssa käydään parhaillaan yt-neuvotteluja samaan aikaan ja toisaalla määräaikaisten aikuiskouluttajien (yt-neuvotteluihin kuulumattomien) kanssa jatketaaan heidän määräaikaisia työsopimuksiaan. Kaikki määräaikaiset pestit tulisi laittaa sisäiseen hakuun, ennen niiden uudelleen täyttämistä.

Epäoikeudenmuksista