Paikalliset

Kukkalaatikko ei liene syyllinen Erkyläntien kolarissa – kiistellyt hidasteet pysynevät toistaiseksi

Tiistai-iltana kaksi autoa kolaroi hidasteiden kohdalla Erkyläntiellä. Toinen autoista kellahti katolleen. Tapauksen tutkinta on kesken.

Mika Sohlman

 

RIIHIMÄKI| Erkyläntielle ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa muutoksia, vaikka tiistaina tiellä kolaroi kaksi henkilöautoa. Tuolloin oletuksena oli, että kiistellyillä kukkalaatikoilla olisi osuutta onnettomuudessa. Sosiaalisessa mediassa arvioitiin muun muassa, että toinen autoista olisi törmännyt laatikkoon ja kimmonnut siitä katolleen.

Poliisista kerrotaan tutkinnan olevan kesken.

– Poliisi on ottanut meihin yhteyttä, mutta lähinnä kysyäkseen, onko kolarista syntynyt kaupungille kustannuksia. Käsittääkseni hidasteisiin on jollakin tapaa törmätty, mutta ne eivät olisi varsinaisia syyllisiä kolariin, kertoo katupäällikkö Toni Haapakoski.

Kolarista ei koitunut henkilövahinkoja.

Voimassa on edelleen kaupunginhallituksen päätös hidasteiden eli heijastavien euroaitojen ja kukkalaatikoiden sijoittamisesta Erkyläntielle. Uutta päätöstä ei näillä näkymin ei ole tulossa kuin vasta ensi vuoden syksyllä. Tilannetta seurataan.

– Tutkimme, miten liikenne kehittyy, ja huolehdimme, että tiellä riittää näkyvyyttä hidasteista huolimatta.

Ensimmäinen liikennelaskenta on jo tehty, mistä tiedotetaan päättäjille kuluvan kevään aikana. Tulokset eivät vielä ole valmiit.

Talven aikana ei purnauskirjeitä ole tullut, mutta tiistainen kolari tuotti muutaman. Niissä on hoputettu suojatiekorotuksia turvallisuuden lisäämiseksi tiellä. Ne ovat jo alkujaan sisältyneet Erkyläntien kokeiluvaiheen suunnitelmiin.

– Kunhan maa alkaa sulaa, uusimme Patastenmäen puukoulun suojatiekorotuksen ja rakennamme uuden Patastenmäen tiilikoulun tuntumaan. Myös yksi risteys uusitaan, Haapakoski kertoo.

Lisäksi suunnitelmissa on muuttaa nykyisten betonisten kukkalaatikoiden materiaali joksikin toiseksi ja vähemmän raskaaksi.

– Jatkossa nähdään, mikä vaikutus on puolestaan korotusten uusimisella. Näin saadaan koottua muutosten kehityskulun vaikutukset, minkä perusteella päättäjät sitten päättävät, mitä Erkyläntien kanssa tehdään.

Erkyläntie

Riihimäen kaupunginhallitus päätti kaksivuotisesta kokeilusta viime vuoden lopulla.

V.I.Oksasenkadun ja Uhkolankadun väliselle osuudelle Erkyläntielle tuli läpiajokielto raskaalle liikenteelle.

Nopeuksia hillitsemään tuotiin aitoja ja kukkalaatikoita.

Patastenmäen puukoulun suojatiekorotus uusitaan, Tiilikoulun tuntumaan rakennetaan toinen kevään aikana.

Taustalla asukkaiden läpiajokieltoa vaativa adressi, jota osa asukkaista puolestaan vastusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat