Viikko

Woodstockin hippibändi Hyvinkäällä

60-LUKU Strawberry Love Band on aikamatka psykedelia-ilotteluihin.

Hippimusiikkiin hurahtanut Strawberry Love Band on kuusihenkinen kokoonpano, jossa soittavat tällä hetkellä Jukka Packalen (kitara ja basso), Kustaa Kantelinen (kitara), Ari Ilaskivi (rummut), Rami Hillilä (basso ja akustinen kitara), Jari Martikainen (koskettimet). Laulupuolesta vastaa Taija Maatiala.

Jouko Keski-Säntti

Kulttimaineeseen noussutta Woodstockia pidetään yhä kaikkien kinkereiden kinkereinä ja musiikkifestareiden äitinä – tai isoäitinä.

– Woodstockin esiintyjäkaarti oli vailla vertaa ja monen muusikon mielestä kaikkien aikojen paras musiikki syntyi juuri 60–70-lukujen taitteessa, vakuuttaa helsinkiläinen rumpali Ari Ilaskivi .

Ilaskivi myöntää olleensa olemassa, kun 500 000 ihmistä fiilisteli mutaliejussa New Yorkin osavaltion Bethelissä. Mitään erityisiä mielikuvia tapahtumasta ei ole mielenperukoille jäänyt.

– Jälkeenpäin tapahtumaa on oppinut arvostamaan. Siitä on hienoja klippejä YouTubessa. Oli se melkoinen happening.

Parisen vuotta sitten Ilaskivi perusti ystäviensä kanssa Strawberry Love Band -kokoonpanon, joka ilahduttaa kuulijoita 60–70-lukujen taitteen psykedeelisellä hippimusiikilla.

Siinä on jotain aitoutta, jota ei tämän päivän teollisessa musiikissa enää ole.

 

 

– Hippigenreä ei Suomessa juuri kuule, eikä ole pahemmin bändejäkään, jotka sitä esittäisivät. Haluamme elvyttää sen ajan musiikin ja tuoda esille, kuinka paljon hienoja kappaleita siihen aikaan tehtiin.

 

Tällaisia legendaarisia musiikintekijöitä olivat muun muassa Jefferson Airplane, Janis Joplin, Joni Mitchell ja Jimi Hendrix .

– Hippimusiikissa viehättää, että se on niin valtavirrasta poikkeavaa. Siinä on jotain aitoutta, jota ei tämän päivän teollisessa musiikissa enää ole. Moni kaipaa sitä.

Ilaskivi kertoo soittavansa hippikeikoilla vanhoilla vintage-rummuilla saadakseen musiikkiin oikean vanhan ajan soundin.

– Vanhojen soittimien äänissä on vissi ero tämän päivän soittimiin verrattuna.

Elementtiä ja syvyyttä hommaan tuo myös bändin kitaristi Jukka Packalen , joka vietti muutama vuosi sitten kuusi kuukautta Intiassa opettelemassa intialaista kitaransoittoa. Vaikka poppoo laittaakin päällensä aika ajoin psykedeelisen hippivaihteen, hyvää fiilistä ammennetaan miehen mukaan ainoastaan musiikista ja soittamisen tuomasta onnentunteesta.

– Se on yksi tämän projektin viehätyksestä, rentous. Valtaosa bändimme jäsenistä on musiikin ammattilaisia, jotka soittavat työkseen eri kokoonpanoissa. Strawberry Love Band on puhdasta, vapaata hauskanpitoa.

Rakkauden kesän musiikkia bändi soittaa mieluiten kesällä ja ulkona järjestettävissä tapahtumissa.

– Täytyyhän sitä Woodstockissa aina yksi hippibändi olla.

 

Rakastatko 1960-luvun musiikkia?

Kyllä
100% (1 ääni)
En
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1

Willatehtaan Woodstockin päätähtenä Yö

Hyväntekeväisyysfestarit Willatehtaan Woodstock la 6.6. Hyvinkään villatehtaan sisäpihalla. Portit aukeavat yleisölle klo 17.

Ohjelmassa klo 17.30 Kohisevat Voxit, klo 18.30 Welcome To My Dreams, klo 19.30 Samuli Mikkola Band, klo 20.45 Strawberry Love Band ja noin klo 22.30 Yö.

Ennakkoliput 25 euroa, portilta 30 euroa.

Tapahtuman järjestää Lions Club Hyvinkää/Puolimatka ry.

Tuotto menee nuorten taiteilijoiden ja artistien tukemiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

Lisää tietoa Willatehtaan Woodstockista

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat