Puheenaihe

Sensuuri iski ruotsinlaivalla: Tämä dragshow-puku oli liikaa

JUHLIJA Marko Vainio on yksi harvoista drag-artistina itsensä elättävistä suomalaisista. Uralla on mittaa yli kymmenen vuotta.

Suurin osa Marko Vainion Divet Show -keikoista on nykyään yritysjuhlia. Paula Koivuniemi viihdyttää myös lapsia esimerkiksi ruotsinlaivoilla.


Drag show -taiteilija Miss Divet eli Marko Vainio paistattelee auringossa Olympiaterminaalin kahvila-ravintolassa.

Hänellä on vielä yksi työpäivä Silja Serenade -laivalla, sitten ruotsinlaivakeikat ovat hetkeksi ohi. Viikko lisää on luvassa toukokuussa.

– Esiinnyn laivan Promenade-kävelykadulla ja Atlantis Palace -yökerhossa, Vainio kertoo.

Alastonpuku ei sovi joka paikkaan.”

Viime vuonna hän oli laivalla hiihtoloma-aikaan, joten yleisössä oli silloin myös paljon lapsia ja nuoria.

– Hahmot ja jutut täytyy valita kulloisenkin yleisön mukaan. Miley Cyrus -hahmollani on alastonpuku, mutta se ei sovi ihan joka paikkaan.

Vainion drag-homma sai alkunsa 16-vuotiaana: tanssiurheiluseuran pikkujouluissa miestanssijat pukivat naispariensa asut ja esittivät eräänlaisen muotinäytöksen.

– Se oli onnistunut juttu. Seuraavana vuonna samaa pyydettiin taas ja esitin Kikkaa , Vainio muistelee.

Hän on aina pitänyt imitoimisesta. Lopullinen kimmoke drag-uralle tuli, kun hän näki suomalaisen drag-artisti Pola Ivankan show’n.

– Voitin Turun Tähti -kisan vuonna 2003. Työskentelin Viking Linella risteilyisäntänä ja tein siinä ohessa drag show’ta. Vuonna 2005 drag vei minut mukanaan täysin ja lopetin muut työt.

Vainio on yksi harvoista drag show’ta tosissaan työkseen tekevistä Suomessa. Hahmoja hänelle on kertynyt kymmenittäin Paula Koivuniemestä Cheekiin ja Jesse Kaikurantaan asti.

Suurin osa hahmoista on naisia. Hahmoiksi valikoituu persoonallisia laulajia, jotka ovat omalla tavallaan ärsyttäviä tai ihastuttavia.

– Suomessa drag show on imitointia ja laulu tulee playbackina. Esimerkiksi Yhdysvalloissa drag-artistien show voi olla lähempänä stand up -komiikkaa.

Suomessa voisi puhua artistiparodiasta. Hyvä englannin kielen sana dragille täällä olisi ”impersonator”.

– Divet Show’n hahmoja on myös Tarja Halonen , jolle imitaattori on tehnyt spiikit. Lisäksi teemme mainosparodiaa ja sketsejä. Myös tv:stä tuttu kiinteistö-Kaisa on päässyt hahmoksi.

Vainio on huomannut, että television Idols ja muut laulukisat tuottavat monesti persoonattomia ja valmiiksi stailattuja laulajia, joissa ei ole sellaista särmää, että he ansaitsisivat paikan Miss Divet’n hahmogalleriassa.

Poikkeuksiakin on. Yksi Divet’n hahmoista on Antti Tuisku .

Kymmenen vuotta dragia

Marko Vainion luomalla Divet Show’lla on takana jo yli 2 000 keikkaa kotimaassa, laivoilla ja ulkomailla.

10-vuotisjuhlashow nähdään Helsingin Savoy-teatterissa 9. toukokuuta.

Juhlashow’ssa nähdään suosituimpia parodiahahmoja uran varrelta, kuten Paula Koivuniemi, Whitney Houston, Johanna Tukiainen ja Antti Tuisku.

Mukana on myös uusia hahmoja kuten Cheek, Lara Fabian ja Conchita Wurst.

Show’ta on vahvistettu kuudella tanssijalla.

www.divetshow.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat