Paikallisurheilu

Icehearts rantautuu nyt Riihimäelle

Ville Saloranta perehtyi muutama vuosi sitten hyvin Icehearts -toimintaan haettuaan itse kasvattajavalmentajaksi. Pestiä ei tuolloin tullut, mutta nyt Saloranta pääsee suunnittelemaan toimintaa Riihimäellä.

Kaisa Estola-Haaranen
RIIHIMÄKI   |  Peltosaaren alueen lapset saavat jatkossa arvokasta tukea Icehearts-toiminnan kautta. Riihimäen kaupunki on päättänyt lähteä mukaan pääkaupunkiseudulta alkaneeseen Icehearts-liikkeeseen, jonka pääperiaatteisiin kuuluu ehkäistä lasten syrjäytymistä kasvattajavalmentajan ja joukkuetoiminnan avulla.

Riihimäki on käytettävissään Opetus- ja kulttuuriministeriötä hanketta varten saatu 140 000 euroa kolmelle vuodelle. Toiminnan kustannus vuodessa on 50 000 euroa.

Tavoitteena on 12-vuotinen projekti, jossa jatkossa rahoittajana olisivat kaupunki ja yksityiset tahot. Kaupungin osuus ministeriön rahan loppumisen jälkeen on 40 000 euroa vuodessa ja tämä kustannus jaetaan sivistyspalveluiden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden kesken.

Kasvattajavalmentajan työhön kuuluu lopun rahoituksen eli 10 000 euron vuosittainen hankkiminen.

– Olen todella tyytyväinen, että päättäjiltä löytyi asialle oikea asenne ja henki. Toki ministeriön hankeraha helpotti päätöstä. Täytyy toivoa, että kolme vuoden jälkeenkin kaupungin budjetista löytyy Iceheartsille tilaa. On panostettava laatuun, jotta voimme osoittaa, että toiminta on tarpeellista, Riihimäen Icehearts-hankkeen koordinaattori Ville Saloranta toteaa.

Icehearts ry:n hoitama rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Kunhan kasvattajavalmentaja saadaan palkattua, alkaa välittömästi tutustuminen Peltosaaren alueen pääasiassa esikouluikäisiin poikiin varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa.

– Tavoitteena on koota kymmenen pojan ryhmä, jonka kanssa kasvattajavalmentaja alkaa toimia niin koulussa, iltapäivätoiminnassa kuin vapaa-ajallakin. Toiminta on nimenomaan pojille, sillä heillä on katsottu olevan suurempi tarve tällaiselle tällä hetkellä, Saloranta kertoo.

Pääkaupunkiseudulla on toimittu etupäässä jääkiekon tai salibandyn kautta. Ryhmän tarkoitus on silti kokeilla eri lajeja.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.aamuposti.fi/tilaajapalvelu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat