hvu

Sisältö on kaupallisuutta tärkeämpää

Riihimäkeläislähtöinen Jani Tuovinen alias Jann Wilde julkaisi marraskuussa kuudennen albuminsa The Saturnettes II. Levyn musiikkivideot nähtävillä nettiosoitteessa www.thesaturnettes.com.

Bob From The Cure

VIIKKOUUTISET| Riihimäkeläislähtöinen Jani Tuovinen alias Jann Wilde on julkaissut kuudennen levynsä.

– Uusin albumi tuntuu aina parhaimmalta, mutta toisaalta uskon ihan oikeasti, että tämä on myös sitä. Haluan tehdä aina parhaimpani.

Kaikkiaan levyn tekemiseen meni miehen mukaan parisen vuotta.

– Halusin tehdä jokaiseen kappaleeseen myös videon. Eilen kuvasimme viimeistä. Levyn olen tehnyt täysin tee-se-itse-hengellä. Nikkaroin studion kotini vaatehuoneeseen, jonka ansiosta pystyin tekemään levyn miltei nollabudjetilla.

Taiteilijanimi on tavaramerkki

Tuovinen aloitti musiikinteon 1990-luvulla Riihimäellä. Taiteilijanimen Jann Wilden hän otti käyttöönsä muutettuaan 2004 Tampereelle.

– Kun tekee englanninkielistä musiikkia, on luontevaa ja varsin yleistä käyttää taitelijanimeä. Sitä ovat tehneet niin Remu Aaltonen kuin Cisse Häkkinenkin. Taiteilijanimi erottaa taiteilijapersoonan tavallisesta minästä. Se on ikään kuin tavaramerkki.

Kuinka paljon taiteilija-Jani eroaa sitten tavallisesta Janista?

– Todella paljon, kyseessä on roolihahmo, muutenhan taiteilijanimi olisi ihan turha.

Tuovinen syntyi Riihimäellä ja asui 20 vuotta Peltosaaressa, vieläkö on kulmille ikävä?

– Ei kovin suuri, mies naurahtaa.

– Olen kyllä käynyt pyörähtämässä siellä silloin tällöin. Alue on mennyt valitettavan huonoon suuntaan ja tutut kaupatkin ovat lähteneet pois. Lämpimiä muistoja minulla kyllä paikkaan liittyy.

Isän levyhyllyn aarteet

Tuovisen musiikin sävymaailma vie kultaiselle 1970–1980-luvulle, vaikka muusikko on itse vasta 31-vuotias.

– Rakastuin sen ajan musiikkiin isäni levyhyllyn kautta. Siellä oli paljon hyviä levyjä. Olen aina pitänyt vanhasta musiikista.

Rakkaimpia Tuoviselle ovat kuitenkin 1960-luvun bändit, kuten Beatles, Kinks ja Monkeys. Miehen mukaan perinteiset melodiat ovat lähellä sydäntä.

– Vanhempi musiikki on tehty jotenkin aidommalla otteella, siinä on enemmän sisältöä. Itselleni tärkeintä onkin musiikin sisältö, ei kaupallisuus.

Tuovisen musiikilliselle uralle on mahtunut niin indie rockia kuin glam rockia.

– David Bowien glam rock innosti aikoinaan kokeilemaan myös sitä musiikillista osastoa. Olen aina kumartanut rehellisesti omia idoleitani.

Tulevaisuutta mies ei sen kummemmin suunnittele, vaan hän ottaa asiat päivä kerrallaan. Väkisin hän ei halua keikkoja pusertaa, eikä soittaa missään pitserian nurkassa.

– Mieluummin luen hyvää kirjaa, kun teen huonon keikan kaljapalkalla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat