Kulttuuri

Veteen piirretty viiva tarjoaa akvarellitaiteen kirjon

Taiteilija Anna-Maija Rissanen (vas.), näyttelyn kuraattori Markku Valkonen, taiteilija Pekka Ryynänen ja Suomen Akvarelliyhdistyksen puheenjohtaja Taina Rasi totesivat Hyvinkään näyttelyn avaavan aivan uudenlaisen näkökulman akvarellitaiteeseen.

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ | Miltä näyttää pyörällä kaatuminen akvarellisti Heikki Marilan kokemana, entäpä Petri Hytösen koko seinän kattava pyöreistä maalauksista muodostuva Suomi-Ruotsi -jääkiekko-ottelu? Taidemuseon kattopalkkiin on puolestaan kasvikuvion maalannut vesivärein Jaakko Mattila.

Hyvinkäällä avautuva Veteen piirretty viiva tarjoaa akvarellitaiteen uusia tuulia. Vesivärimaalauksella on pitkä ja kunniakas historia.

Nyt on esillä uudenlaisia näkökulmia ja tekniikoilla toteutettuja töitä 30:ltä Suomen nykytaiteilijalta.

Vesiväriteos voi olla myös kolmiulotteinen tai yhdistelmä erilaisia tekniikoita.

Näyttelyn kuraattori Markku Valkonen kehuu näyttelyä ainutlaatuiseksi. Yhtä laajaa ja monipuolista akvarellitaiteen näyttelyä ei ole ennen nähty. Näyttely on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Hyvinkään taidemuseon yhteistyönä toteuttama.

– Monissa töissä leikitään rajanvedolla. Katsoja joutuu miettimään, onko työ tehty vesiväreillä, yhdistellen tai jollain muulla.

– Veistoksiakin on mukana, kun niiden kiillotuksessa tarvitaan vettä. Pekka Kauhasen veistoksissa on aiheena myös vesivärit. Moni on tehnyt töitä juuri tätä näyttelyä varten kuten Marila. Nina Roos suostui mukaan pitkän puhelinkeskustelun jälkeen. Hän maalasi tänne elämänsä ensimmäiset akvarellit, Valkonen toteaa tyytyväisenä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat