Paikallisurheilu

Koripallo käy käteen taas Riihimäelläkin

Eino Linnalaakso nakuttaa palloa koriin, takana ohjaaja-avustajista Timo Turunen.

Kaisa Estola-Haaranen
RIIHIMÄKI | Kiljumista, kikattamista ja kovaa vauhtia riittää, kun tusinan verran 3–4-vuotiaita poikia vipeltää Lasin koulun liikuntasalissa.

Käynnissä ovat Riihimäen Koripalloseuran vuoden toiseksi viimeiset Peuhakoris-treenit.

Niin minkä seuran? Missä on perinteinen Kolmoskori?

– Se on tällä hetkellä pöytälaatikkoseurana. Oli kyllä mielessä, että olisiko junioritoimintaa alettu pyörittää sitä kautta, mutta nyt päätettiin näin, Aaro Linnalaakso, entinen kolmoskorilainen ja uuden seuran nykyinen puheenjohtaja kertoo.

Riihimäen Koripalloseura ry – RiKos – toimii jo kolmatta vuottaan. Riihimäelle Helsingistä palannut Linnalaakso ja muutama kaveri kaipasivat koripalloon peliseuraa, keräsivät väkeä, pistivät oman yhdistyksen pystyyn ja aloittivat yhteiset pelivuorot.

– Riihimäeltä oli koripallo kuihtunut kokonaan kartalta. Harmi sinänsä, sillä Kolmoskorikin pelasi nuorissa jo yhdessä kohtaa SM-sarjaa. Ei ollut enää koulujenvälistä koripalloakaan, Linnalaakso sanoo.

Herättely onnistui. Nyt aikuisryhmässä käy parikymmentä pelaajaa kahdesti viikossa koripalloilemassa, ja tänä syksynä käynnistyneessä 2010–11 syntyneiden Peuhakoriksessa on saman verran lapsia.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.aamuposti.fi/tilaajapalvelu

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat