Vaaralliset suhteet on pantava kuriin

Vaarallisia suhteita on muitakin kuin golfaaja Tiger Woodsin ja tusinan salarakkaan parittelut.

Helpointa on ymmärtää, ettei sama henkilö saa toimia kirjanpitäjänä ja kassanhoitajana, sillä hän voi laskea ja tilittää miten tahtoo. Tilintarkastajat etsivät näitä ”vaarallisia yhdistelmiä” estääkseen väärinkäytökset yrityksissä.

”Kiusaaja on lainrikkoja ja itsekäs terroristi.

Tämän hetken kuuluisin väärä yhdistelmä on eläinlääkärin ja eläinsuojelutarkastajan kimppa. Kun sikatilallinen maksaa eläinlääkärin palkan, eläinlääkärin on vaikeata käryttää asiakastaan eläinsuojelulain rikkeistä.

Kettutytöt tekevät öisin ne tarkastukset, jotka eläinlääkärien pitäisi tehdä päivisin.

Maataloustuottajien edunvalvojalta MTK:lta kesti monta päivää tajuta, ettei se voi puolustella eläinten huonoa kohtelua.

MTK oli aluksi sitä mieltä, että eläinten huono hoito johtuu tuottajien heikosta taloudellisesta tilanteesta tai mielenterveysongelmista.

Onneksi lastensuojelussa viranomaiset ottavat lapset huostaan juuri silloin, kun huoltajat sikailevat tai ovat muutoin kyvyttömiä lastensa hoitamiseen.

Kiusaajien ymmärtäminen on kansantauti, josta uhrit kärsivät. Oma paha olo ei voi olla ymmärrettävä peruste sille, että kiusaa eläimiä, koulutovereita, naapureita, puolisoa, lapsia tai työkavereita?

Kiusaaja on lainrikkoja ja itsekäs terroristi.

Yhteiskuntapoliitikon ja tuomarin yhdistelmä lienee vaarallisin parisuhde.

Korkeimman oikeuden presidentti on sitä mieltä, ettei vääriä tuomioita voi purkaa, koska väärin perustein vahingonkorvauksia saaneet voisivat joutua palauttamaan rahat (Helsingin Sanomat 31.10.).

Presidentti Tarja Halonen palkitsi tämän tuomaripresidentin itsenäisyyspäivän korkeimmalla kunniamerkillä, Suomen Valkoisen Ruusun suurristillä.

Eduskunnan tiedottajat ovat kansanedustajien, mutta eivät kansan työpari. Kun laupeudentyötä tekevä Heikki Hursti lähetti kutsun kaikille kansanedustajille osallistua nälkäisten itsenäisyysjuhlaan, tiedottajat jättivät kutsun vaille huomiota.

Eduskuntaan ei tiedottajien mukaan voi lähettää palautepostia, joka koskee kerralla kaikkia kansanedustajia?

Jos lähestyt kansanedustajia, lähesty jokaista yksitellen, siis 200 eri kertaa vaikka asia olisi yksi ja sama.