Viikko

Jukka Alihangan kuolema patisti Tuula Amberlan keikoille

Tuula Amberla on keikkaillut viime keväästä yhdessä kitaristi Tero-Petri Suovasen ja oman poikansa, basisti Pablo Eskelisen kanssa. – Tero-Petrillä ja minulla on molemmilla päätyöt ja Pablo on armeijassa, joten siinä on omat rajoitteensa. Suunnitelmissa kuitenkin on, että jatkossa keikkoja voisi olla enemmänkin.

Dex Viihde
VIIKKOUUTISET   | Nyt housunprässit suoriksi ja Bulldog Bariin. Tuula Amberla saapuu keikalle Riihimäelle ja kyseinen keikka kuvataan. Mitä kuvamateriaalilla mahdetaan tehdä?

– Ihan tarkkaa suunnitelmaa meillä ei vielä ole. Riippuu paljon siitä, millaista materiaalia saamme aikaiseksi, mutta puheena on ollut esimerkiksi musiikkivideo, Amberla kertoo.

1984 Lulu-hitillään julkisuuteen noussut Amberla on viettänyt pienoista hiljaiseloa musiikin suhteen. Viime keväänä hän innostui perustamaan trion kitaristi Tero-Petri Suovasen kanssa.

– Teimme duon ”Vastarannan valoa” Tero-Petrin kanssa ja siitä se lähti. Viime vuonna soololevyn julkaissut Tero-Petri on tullut tunnetuksi indiebändeistään, kuten Limonadi Elohopea.

Trion kolmantena jäsenenä on Amberlan oma poika Pablo Eskelinen . Amberlan mukaan oman pojan kanssa on kiva keikkailla. Siinä voi yhdistää perhe-elämän ja musiikin. Ennen kaikkea syynä oli kuitenkin se, että keikoille tarvittiin basistia.

– Ja Pablo on hyvä basisti.

Trion keikoilla soitetaan pääasiassa Tuula Amberlan vanhaa tuotantoa, kuten ikivihreiksi nousseita kappaleita Lulu, Tyttö kampaa märkää tukkaa tai Pienet sanat. Lulunkin aikoinaan säveltänyt ja sanoittanut Jukka Alihanka menehtyi viime vuonna. Amberla kertoo, että Alihangan kuolema herätti hänet.

– Minulle tuli vahva tunne, että minun täytyy esittää näitä kappaleita. Niitä ei tule enää lisää.

Vanhat tutut kappaleet miellyttävät myös kuulijoita. Tosin nykyään Amberlan keikoilla näkee paljon myös seuraavaa sukupolvea.

– Niitä, jotka ovat joutuneet lapsena kuuntelemaan kappaleitani, Amberla naurahtaa ja kertoo olevansa kiitollinen, että seuraavakin sukupolvi tykkää.

Uuttakin materiaalia on tekeillä.

– Tero-Petri on aika hyvä lauluntekijä. Tarkoitus olisi mennä jossain vaiheessa studioon, mutta se on vielä kaikki hämärän peitossa.

Musiikin ohessa Tuula Amberla on työskennellyt 1980-luvulta lähtien kirjastonhoitajana, tällä hetkellä Uudenkaupungin kirjaston lasten- ja musiikkiosaston vastaavana. Millainen kirjastontäti hän mahtaa olla, tiukka ja ankara?

– En todellakaan, vaan kiltti ja kiva. Suunnittelen parasta aikaa tulevia satutunteja.

Mitä kirjaa hän suosittelisi talven masentavan pimeisiin iltoihin?

– Jos haluaa lopullisesti masentua, kannattaa lukea Erik Axl Sundin Varistyttö-trilogia, josta ilmestyi juuri viimeinen osa Varjojen huone. Se on järkyttävä, mutta kiinnostava trilogia, jos tykkää dekkareista. Itse luin viimeksi uudestaan Nobel-palkitun Patrick Modianon kirjan Kadonnut kortteli ja täytyy kyllä sanoa, että hän on palkintonsa ansainnut, Amberla suosittelee.

Tuula Amberla Trio Bulldog Barissa (Eteläinen asemakatu 2, Riihimäki) perjantaina 21.11. Liput 10 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat