Paikalliset

Kilpirauhaspotilaat eivät enää löydä rohkeaa lääkäriä

Nina Saine (etualalla) ja Niina Lehtonen ihmettelevät, miksi lääkärien oppiriidan annetaan vaarantaa kilpirauhaspotilaiden turvallisuutta.

Ari Peltonen
AAMUPOSTI | Suomessa on parin vuoden ajan kiistelty kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavien potilaiden oikeasta lääkinnästä. Osa lääkäreistä on sitä mieltä, että lääkityksenä pitää olla vain perinteistä T4-hormonia eli tyroksiinia, osa puoltaa T3-hormonin käyttöä joko yksinään tai yhdistelmälääkityksenä.

Lääkityskiistasta kärsivät eniten potilaat, joille perinteinen tyroksiinilääkitys ei jostain syystä sovi. He eivät enää löydä lääkäriä, joka uskaltaisi kirjoittaa heille muita kuin tyroksiinireseptejä.

Hyvinkääläiset potilasaktiivit Nina Saine ja Niina Lehtonen ovat tulleet rohkeasti julkisuuteen kertomaan omasta tilanteestaan.

Hyvinkään sairaalan endokrinologi Leena Norvio toteaa, että liian suuria lääkeannoksia saaneita potilaita on jopa hakeutunut päivystykseen. Hän toivoo, ettei keskustelussa unohdettaisi faktoja ja sitä, että lääkärit pääsääntöisesti haluavat auttaa potilaitaan.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

www.aamuposti.fi/tilaajapalvelu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat