Paikalliset

Kiljavan sairaala taas kriisissä

AAMUPOSTI | Kiljavan kuntoutussairaala on taas kriisissä.

Sairaalayhtiö vaatii omistajakunnilta selvää linjausta potilaspaikkojen käytöstä, ja yhtiön toimitusjohtaja Päivi Flinkman kiertää parhaillaan kaikissa osakaskunnissa kertomassa yhtiön madonlukuja.

Hänen selkeä viestinsä on, että jos käyttö ei lisäänny, yhtiöllä ei ole viime kädessä muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa toiminta.

Hyvinkäälle Flinkman on tulossa helmi-maaliskuussa. Kaupunginjohtajan sijaisen Jyrki Mattilan mukaan Hyvinkään Kiljava-kanta on vasta selvittelyvaiheessa ja kannan määrittää lopullisesti kaupunginhallitus maaliskuun alussa.

Hyvinkää on kuitenkin Kiljavan potilaspaikkojen suurimpia käyttäjiä eikä Hyvinkään ole tarkoitus jatkossakaan muuttaa linjaansa.

– Hyvinkään kaupunki on käyttänyt Kiljavaa oman omistusosuutensa vaatimia määriä. Muidenkin kuntien pitäisi kantaa oma vastuunsa, Mattila huomauttaa ja osoittaa sormea ennen kaikkea Tuusulaan päin.

Tuusula on alusta asti suhtautunut Kiljavaan nyreästi ja käyttää sen palveluja niukasti.

Mattila ei halua spekuloida mahdollisella kuntoutussairaalayhtiön konkurssilla, mutta jos sellainen tulisi eteen, aiheuttaisi se osakaskunnille miljoonien eurojen tappiot.

Hyvinkäälle konkurssista aiheutuisi 2–3 miljoonaa euron, Järvenpäälle 2,3 miljoonan ja Tuusulalle noin 2 miljoonan euron tappiot.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat