Paikallisurheilu

Tommi Pärmäkoski vaihtoi hektisyyden tasaisuuteen

Maailmaa kiertänyt Tommi Pärmäkoski viihtyy Kuortaneen rauhassa.

Ari Peltonen

AAMUPOSTI | Riihimäkeläiskasvatti Tommi Pärmäkoski, 29, on elänyt ja valmentanut jo yli vuoden Kuortanen urheiluopiston maaseudun rauhassa. Pärmäkosken kolmen ja puolen vuoden hektinen valmennuskuvio F1-maailmassa vaihtui omasta halusta ja omien arvojen pohjalta tasaisempaan ja paremman sosiaalisen elämän mahdollistavaan työhön.

– Vuosi on mennyt nopeasti. Se oli iso muutos, kun yhtäkkiä onkin paikallaan pidemmän aikaa. Tämä on ollut mukava vuosi vetää happea jatkuvasta reissaamisesta ja F1-maailman hektisyydestä, Pärmäkoski tuumaa.

Pärmäkoski toimi vuoden 2008 elokuusta F1-kuski Sebastian Vettelin fysiikkavalmentajana vuoden 2011 loppuun.

– Edelleen olen mukana huippu-urheilun parissa. Päivittäin teen töitä nuorten huippu-urheilu-uralle tähtäävien ihmisten kanssa. Vuosi on ollut antoisa, sillä on ollut aikaa ystäville ja päässyt vaikkapa kavereiden häihin. Olen pystynyt tekemään asioita, joista vain haaveilin formulavuosina, Pärmäkoski sanoo.

Pärmäkoski valmentaa Kuortaneen tyttökiekkoprojektissa ja on naisten SM-sarjassa pelaavan Oriflame Teamin apuvalmentaja. Urheiluopistolle tulee lahjakkaita lukioikäisiä tyttökiekkoilijoita ympäri Suomea.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI NÄKÖISLEHDESTÄ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat