Suomalaiset baristat nappasivat kultapokaalin

Tässä he ovat, voittoisat baristat Niki Leskinen, Joona Suominen ja Kalle Freese.

SEKO ry

Suomalaiset kahvileijonat saavuttivat ensimmäistä kertaa voiton pohjoismaisessa Barista Cupissa.

Päätuomari Troels Poulsenin mukaan joukkueet olivat erittäin motivoituneita laadukkaaseen asiakaspalveluun, juomat olivat korkeatasoisia ja baristat tunsivat raaka-aineensa ja työvälineensä ja osasivat yhdistää ne taidolla.

Suomalaiset ansaitsivat Poulsenin mukaan voiton muun muassa juomien tasaisen korkealla laadulla, asiakkaaseen sitoutumisella, odotusten ylittämisellä asiakaspalvelussa ja mahtavalla tiimin sisäisellä dynamiikalla.

Heillä on myös ammattimainen lähestymistapa logistiikkaan ja ongelmanratkaisuun sekä kyky valmistaa kahveja luovasti, Poulsen kehuu.

Voitokkaassa joukkueessa kilpailivat turkulainen barista Joona Suominen Café Artista, helsinkiläinen barista Niki Leskinen Fratello Torrefazionesta ja helsinkiläinen freelancer barista Kalle Freese.

– Kisaviikko ja päivät olivat pitkiä. Vähäisistä unista huolimatta meidän oli pysyttävä terävänä. Vähäiset unet olivat haaste asiakaspalvelulle, joka tällä kertaa oli avainasemassa, Joona Suominen luonnehtii kisan haasteita.

 

Erikoiskahvi-kulttuurissa on vielä eri kaupunkien välillä suuria eroja.”

Erikoiskahvikulttuurissa on hänestä vielä eri kaupunkien välillä suuria eroja.

 

– Myös asiakaskunnan toiveet vaihtelevat eri kaupungeissa.

Suominen kertoo oman kääntymyksensä kahviin pariin tapahtuneen kuusi vuotta sitten.

Hän ei odota itseensä kohdistuvan erityistä huomiota voiton jälkeen. Sen sijaan hän uskoo, että suomalaisiin kahvinvalmistajina suhtaudutaan nyt vakavammin.

Suominen toivoo voiton innostavan myös kahviloissa työskenteleviä nuoria kisaamaan maailmalla.

Kunkin maajoukkueen vahvistuksena Kööpenhaminassa oli myös kenialainen barista.

Kofeiinihumua paikan päällä seurasi omistajabarista Lauri Pipinen Good Life Coffeesta ja joukkueen johtaja barista Roman Kolpaktsi La Torrefazionesta.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva