hvu

Tennis vaatii harjoittelua – mutta mitä enemmän treenaa, sitä kivempaa se on

Valmennuspäällikkö Sami Ikosen mukaan tenniksen oppii vain pelaamalla säännöllisesti. Kärsivällisyyttä se toki vaatii, ensin on opeteltava oikeat lyöntitekniikat. Hyvinkään Tennisseura järjestää valmennusta myös aikuisille.

mia lagström

VIIKKOUUTISET| Yksi maailman mukavimmista äänistä on kun maila osuu tennispalloon: plop. Tennis näyttää muutekin houkuttelevalta harrastukselta; ei siis ihme, että se on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista.

Helppoa se ei tosin taida olla. Riihimäen Verkkopalloseuran valmentajien Ann-Sofia Bengtssonin ja Essi Haaran mukaan tennis vaatii ahkeraa harjoittelua, mutta ei laji mahdottoman hankala ole.

– Tennistä pidetään turhan vaikeana. Kannattaa tulla vain rohkeasti kokeilemaan. Laji on muuttunut paljon vuosien saatossa. Kun aloitin tenniksen 1980-luvulla, kentät olivat isoja, mailat raskaita ja pallot kovia. Nykyään valinnan varaa on enemmän ja kenttiä ja varusteita löytyy kaikentasoisille, Bengtsson kertoo.

Ensi askeleet tenniksen maailmassa kannattaa kuitenkin ottaa valmentajan kanssa tai ohjatulla kurssilla.

– Jos pallopelit ovat entuudestaan tuttuja, saattaa tennis sujua helposti, mutta kyllä laji on sen verran teknisesti vaativa, että aloittelija tarvitsee valmennusta, Hyvinkään Tennisseuran valmennuspäällikkö Sami Ikonen kertoo.

Tärkeintä oikea lyöntitekniikka

Tärkeintä alkajalle on oppia oikea lyöntitekniikka. Näin peli sujuu, eikä vauhdin tiimellyksessä tule vammoja.

Kuntoakin tennis vaatii, mutta se kehittyy pelatessa.

– Alkuvaiheessa kentällä ei juuri tarvitse juosta, mutta tennis muuttuu rankemmaksi taitojen kehittymisen myötä, kun alkaa hallita kulmalyöntejä. Tennistä voi pelata kuitenkin monella tasolla. Kaikkien ei tarvitse kilpailla, Ikonen sanoo.

Miestä itseään kiehtoo paitsi lajin kansainvälisyys myös sen haasteellisuus.

– Mitä pidemmällä pääset, sen hauskempaa pelaaminen on. Yksi hieno puoli tenniksessä on, että sitä voi pelata läpi elämänsä. Meidän seuramme vanhin pelaaja on yli 80-vuotias.

Myös Haaran ja Bengtssonin mukaan tennis on koukuttava laji.

– Sitä haluaa oppia pelaamaan aina vain paremmin ja paremmin.

Minkä nuorena oppii...

Tenniksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tosin kilpauralle pyrkivän on tartuttava mailanvarteen nuorena.

– Mitä nuorempana aloittaa sen helpompaa tennis on. Useimmat aloittavat alle kouluikäisenä, mutta toki mukaan voi tulla myöhemminkin. Meillä käy aikuisvalmennuksessa noin kuutisenkymmentä pelaajaa. Tasoryhmiä löytyy kaikille, vasta aloittaneille sekä enemmän pelanneille. Seuraavat valmennusryhmät käynnistyvät syksyllä. Niitä voi tiedustella Hyvinkään Tennisseurasta.

Riihimäellä valmennukseen pääsee kuusivuotiaana.

– Meillä on painopiste lasten ja nuorten valmennuksessa, mutta aikuisille järjestetään aika ajoin viikonloppukursseja. Niistä tiedotetaan seuran nettisivuilla. Seuraavat lasten ja nuorten valmennusryhmät aloittavat syksyllä. Haku niihin on parasta aikaa käynnissä. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuraan.

Riihimäen Kesäkansalliset 1.–4.8. klo 18. Riihimäen urheilupuistossa (Pohjolankatu 2, Riihimäki). 12–16-vuotiaiden SM-kilpailut 5.–11.8. Pihkalan tenniskentillä (Urheilukatu 19, Hyvinkää) ja Riihimäen urheilupuistoissa (Pohjolankatu 2, Riihimäki).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat