Hirvijärvellä ja Hyvinkäällä vastustetaan töhryjä

AAMUPOSTI | Hyvinkäällä saatiin tiistaina valmiiksi uuden luvallisen graffitiaidan pystytys- työt. Nuorten omasta aloitteesta syntynyt taideseinä sijaitsee nuorisotalo Sillan pohjoispuolella Riihimäenkadun varrella.

– Edellinen aita oli kirjastoaukiolla. Kysyimme kirjastolta ja sieltä todettiin, ettei graffitiaidan ollessa pystyssä kirjaston seiniä oltu töhritty kertaakaan, kertoo Hyvinkään kaupungin vastaava nuorisopäällikkö Mika Joensuu.

– Toki monia huolettaa, että kannustaako aita nyt tekemään myös luvattomia töhryjä, mutta kirjaston lausunto kertoo asian olevan päinvastoin.

Seinän hyödyntämisestä ovat kiinnostuneet jo nuorten lisäksi Villa Arttu ja Hyvinkään Senioritaiteilijat.

Riihimäellä graffiteja voi tehdä luvallisesti nuorisokeskus Monarin graffitimonttuun.

Laillisilla ja huolella tehdyillä kuvilla haluaisi töhrimistä vähentää myös graffititaiteilija Pete ”Hende” Nieminen. Hän sai tarpeekseen Riihimäen kaupungin Hirvijärven uimarannan puumerkeistä ja taiteili pukukopin seinään muovin päälle hirven kuvan, johon oli lisätty teksti ”Voisi näyttää tältä, mutta näyttää nyt tuolta”.

Hirvijärven uimarannan opastauluja ja pukukoppeja on sotkettu runsaasti, ja Niemisen lausahdus viittaa siihen.

Nyt pohditaan, voisiko Nieminen maalata teoksensa varsinaisen pukukopin seinään. Teos sai ainakin Riihimäen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajalta Pasi Koistiselta positiivisen vastaanoton, vaikka mies toivoikin, että toteutukseen olisi kysytty lupa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus